torsdag 4 juni 2009

Clinton kastar sten i glashus om Kina


Hillary Clinton uppmanar Kina att rannsaka sitt förtryck mot oliktänkande. Om hon kunde sin egen historia så skulle hon vara lite mer ödmjuk. USA:s väg till framgång har gått via tortyr och terror av kommunister, muslimer, kubaner, asiater med flera.
Ett Kina som har gjort enorma ekonomiska framsteg och är på väg att inta sin rättmätiga position i det globala ledarskapet ska öppet rannsaka de mörkare sidorna av sitt förflutna och offentliggöra namnen på de dödade, gripna och saknade, både för att ta lärdom och för att läka såren.
Hillary Clinton
Byt ut ordet "Kina" mot "USA" och läs citatet en gång till och plötsligt rättmätigas detta blogginlägg!

- - - - -
Aftonbladet, Dagen

Andra bloggar om: , , ,

5 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

"USA:s väg till framgång har gått via tortyr och terror av kommunister, muslimer, kubaner, asiater med flera."

De där "med flera" antar jag betyder slavar. För de går inte att undvika att tänka på vilka det var som la grunden för USA:s så kallade framgång, nämligen alla de som kidnappades och sedan blev slavar i det nya landet.

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Du har rätt.

Blå tåget behandlar USA mellan 1900-1970 på åtta minuter. Det känns som tiden efter 1970 blir en lika välfylld sång. Och ska vi tillbaka till indianer och slavar så lär sången bli flera timmar lång.
:-(

Ejnare sa...

Blå Tåget - va bra att få höra den.
Tack Tomas!

Kerstin sa...

Den där låten är den bästa musikaliska historielektionen jag känner till. Idag skulle den kunna utvidgas med sådär en 20 verser till i samma stil och med samma innebörd!

(Har den på skiva förstås, från 70-talet)

Tomas Jonsson sa...

Kerstin: Nästa vers i sången bör väl bli Chile och sen utmynnar den i verser om Pakistan, Colombia, Iran, Nicaragua, Serbien, Afghanistan och Irak. Det var åtta verser, men jag har säkert glömt lika många.