måndag 13 juli 2009

Lite naket från Källströmsgården


När jag ändå hade vägarna förbi så svängde jag av E22:an och körde in på gamla riksfyran förbi Påskallavik. Vid Källströmsgården blev det uppehåll och jag fluktade på några nakna flickor som oberörda visade upp sig i en trädgård.

Venus hamnade naturligtivs först i blickfånget. För året i ny skrud som bättre ska stämma överens med originalfärgen.


Den här stolta nakna kvinnan skrider fram i trädgården på Källströmsgårdens baksida. (Jag slarvade med namnen på skulpturerna. Kunniga läsare får gärna hjälpa mig med kompletteringen.)


Den här söta flickan satt och grubblade på sin stenstod framför konstnären Arvid Källströms atelje.


Ett kärlekspar, skapat i cement på 1950-talet, stod oblygt invid vägen där alla passerande kunde beskåda dem i all sin nakenhet. Mannen skyler valda delar med en handduk.

I bakgrunden står Blå Pojken som vid rätt vindar lär vissla ut mot Blå Jungfrun som ligger ute i Kalmarsund.

Du kan läsa mer om Arvid Källström och Källströmsgården på webben.
Mitt tidigare besök
Källströmsgården (hemsida)
Arvid Källström (Wikipedia)


- - - - -
Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Apropå paret med handduken: Visst är det underligt att män alltid låter bli att visa det manliga tankeorganet öppet? Men kvinnor däremot visas alltid upp med alla sina organ fullt synliga. Mycket märkligt.

Elisabet sa...

Men så tycker jag inte att det är ., tvärtom! Jag tycker ofta man ser nakna herrstatyer, eller statyer/skulpturer (mest från förr då ..) föreställande nakna, unga män.

Kanske ville ingen ställa upp som modell ...?

Nicke Grozdanovski sa...

Tack för en trevlig dag i går när vi besökte Misterhults skärgård.
:-)

Jonny sa...

Tänk att två av Mönteråsbygdens mest seriösa bloggar skulle börja visa naket, Tomas! Jag plåtade några nakna Källströmmare i Mönsteråsbygden häromdagen. Men stendamerna i Påskallavik är ju fenomenala. Har faktiskt aldrig stannat till där. Borde göra det.

Tomas Jonsson sa...

Tack för respons på damerna. Angående Kerstin och Elisabets kommentarer så upplever jag att verk som skildrar den känsliga mannen från antiken ofta visar en naken man - ofta med oproportionerligt litet könsorgan. Men eftersom männen mest har krigat så kläs de hellre i rustning.

Tack Nicke. Ser fram mot bildreportaget på din blogg.

Jonny: Seriös blogg!? När man ser dem sammanställda, så förnämligt som de finns på din blogg, så tror jag också att skulpturerna utan skylt kan vara signerade Arvid Källström.

Thommy sa...

Hm...hm!
En smiley plus några pennstreck på flickans(onämnbart ställe) - gäller kärleksparet när vi stannade vid Källströmsgården 12 augusti!
Roligt?
Men ganska gulligt i alla fall!