söndag 26 juli 2009

Sommarfest i Malexander


Henrik Tröst arrangerade för sjunde året i rad en sommarfest invid Sommens strand i den vackra byn Malexander. Det hann bli tio olika uppträdanden på scenen Copacabana under kvällen.

På bilden är det Ingemar Ragnemalm som sjunger sina kluriga visor - kompad av Paul Ekdahl, Marcus Johansson på trummor, Henrik Tröst och till höger om Ingemar en medlem ur legendariska Sommen Water Boys.

Jag spelade in en av visorna med mobilen. Den filmen kan skådas här.


Färist debuterade på Sommarfesten. Det var mycket stämsång under de folkmusikinspirerade visorna.

Ett annat nytt inslag i år var stand up comedy. Det var Cecilia Ramstedt som underhöll den femtiohövdade publiken.


Dristig och Drabanderna är rutinerade på scenen i Malexander.

För min egen del var det fjärde året som jag var med på Sommarfesten. Hur jag känner Henrik och vad som har hänt på tidigare festivaler i Malexander kan du se här.


Stefan Sjö har varit med på många Sommarfester. Dock tillsammans med Thomas Hegardt som inte hade möjlighet att vara med i år. Så det blev en halv duo med finstämda sånger. Stefan stod också för ljudet under kvällen.

Fler bilder från Sommarfesten i Malexander hittar du på min Flickr-sida här. Där kan du bland annat se Rebecka, Cecilia och Sommen Water Boys. De sistnämnda fick hastigt avbryta konserten under Honky tonk woman när himlen öppnade sig. Därefter blev det akustiskt runt lägereld och i bastu och nattbad i Sommen och samtalen gick i sedvanlig ordning in i tredje dimensionen, allt i takt med att bägarna tömdes...

- - - - -
Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Den festivalen ser ut att vara helt underbar. Fina bilder och jag gillar den vita rammen som omger bilderna. Det är väldigt snyggt.

Tomas Jonsson sa...

Den festivalen ÄR helt underbar.