måndag 17 augusti 2009

Sprickor i skalet på min vita macbook


Nu har det blivit sprickor i skalet på min två år och en månad gamla MacBook. Upptäckte dem i helgen. På båda sidor, precis där man håller handlederna när man skriver, har det bildats, i nuläget 35 mm, långa sprickor.

Efter en sökning på webben förstår jag att det verkar vara ett systematiskt fel som uppmärksammats både på bloggar och forum. Länk 1 där man kan se på bilderna att sprickorna kommer på exakt samma ställe. Länk 2, länk 3.


Enligt tidningen MacWorld så byter Apple ut skalet kostnadsfritt, oavsett om garantitiden gått ut. Men det betyder att jag måste vara ifrån min käraste ägodel!?

- - - - -
Andra bloggar om: , , , ,

12 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Du bör absolut utnyttja din rekamationsrätt som gäller i tre år.
Sånt där fel kan så småningom innebära att den lägger av helt.

Kräv en lånedator under tiden!

033104060 sa...

Hej
Det har rasslat till på min blogg med besökare.
Tydligen på länk från dig.
Tack för intresset.
Som du ser, så är det väldigt blandat, politik, trädgård, brottning i huvudsak.

Kjell E

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Jag ska ringa imorgon och gissar att jag kan lämna in datorn i Kalmar och få den reparerad under tiden jag väntar. Ovansidan inklusive tangentbord är tydligen en del och byts smidigt, enligt vad jag sett. Ska bara ringa till Apple först så jag får en kvittens.

Kjell E. Jag såg att du skrivit om IB-affären och tyckte att din blogg såg intressant ut med naturbilderna. Kände även igen några från Boråsvänstern på bilderna så jag har lagt till din blogg i min följelista.

Peter Högberg sa...

Två år den är hedenhös... Nu ska en dator inte vara äldre än två veckor så två år ojoj...:)

Tomas Jonsson sa...

Ringde till Apple support 0771-199519 och eftersom garantitiden gått ut så har de lagt upp ett undantag på min dators serienummer så jag får det bytt gratis.

Så nu är det bara att ta kontakt med ett serviceställe. Det finns i Kalmar, jag har redan ringt och kollat med dem.

Och Peter, visserligen är den från hedenhös, men jag funderar på att stoppa i lite mer minne i den. Det är segt när jag redigerar bilder och har Pages igång samtidigt.

Jag brukar byta dator var fjärde år och har inte tänkt ändra på den takten. Så den ska hålla i två år till.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Åh, du kör med Mac. Det väcker nostalgikänslor. Vårda den ömt!

Pillis sa...

Hej T
Samma sak hände med min mac. Inga problem att få det fixat på stört, vilket kändes bra eftersom man ogärna är utan dator. Nu är jag lite mer rädd om den. Stänger locket varsamt och hoppas på att det nya skalet är lite starkare. Jag fick förresten helt nytt tangentbord också. Vet inte om det alltid gör så, men nu känns den som ny igen.

Tomas Jonsson sa...

Pillis: Det var smidigt att få ett nytt Top Case som överdelen heter och i den delen sitter även tangentbordet. Trots att garantin egentligen gått ut. Nytt tangetbord var lyxigt, en del knappar hade blivit lite tröga. Nya musknappen är distinkt och datorn känns ny.

Och jag känner igen mig när du skriver att du stänger locket varsamt och hoppas att det ska vara lite starkare. Jag har också börjat bära datorn med båda händerna. Tidigare så tog jag den i ena hörnet och bar i väg dit jag vill sitta.

Förresten roar din sida Pi Sightings en mattelärare som mig.

Pillis sa...

Ah, vad kul att du hittade den sidan. Jag borde uppdatera bättre dock... Pi-grejer finns ju lite överallt som du vet.

j sa...

Åh, samma problem som jag har!! Hur kontaktar man apple bäst? har du något nummer eller e-mail adress? :)

Tomas Jonsson sa...

Apple.se och så hittade jag nåt supportnummer.

Sandrs sa...

jag har ganska ostabilt golv så när jag tog ett steg innanför dörren till mitt rum föll böcker ner från bokhyllan rakt ner på min data. Då fick min macbook pro ett jack precis bredvid äpplet vilket jag verkligen avskyr! går det på garanting tror ni? Kostar nämligen 6000kr att byta skal om man gör det frivilligt!