söndag 27 september 2009

En firad fyrtioåring


På lördagskvällen bjöd jag på fyrtioårsfest. 26 gäster som jag lärt känna på olika sätt var med och firade. Mina föräldrar var där, mina gamla figeholmsvänner var där – Hamnmagasinets Vänner. Det var politiska kamrater, där folkpartiet var välrepresenterat utöver mitt eget parti. Bloggosfären fanns där. Och så studentkompisar och naturligtvis ett gäng lärare.

Presentbordet var överdådigt med många flytande presenter. Mycket rödvin, salami, oliver, ostar, druvor, några flaskor whisky, böcker, en tröja och en mycket fin dörrmatta som kan skådas på bilden. Bilderna är för övrigt tagna med min nya kamera som är en förtida present från mina föräldrar.


En av gästerna, Henrik Tröst, var inte svår att övertala till att framföra några låtar. Det var mycket uppskattat! Där märktes bland annat Moderatvisan, en finstämd Briggen Blue Bird av Hull samt en burdus irländsk folksång.


Jag fick en liten flicka i födelsedagspresent – eller, nej, det fick jag inte. Jag bara höll Johanna en liten stund. Men jag vill gärna ha en så här glad flicka, men då måste jag skaffa en fru först.


Det var en väldigt trevlig och rolig kväll. Jag är ju en splittrad människa med många olika genrer där jag varit och petat och lärt känna människor. Att samla denna brokiga skara blev verkligen så lyckat som jag hoppades. Tack alla som var där, tack också alla som skickat hälsningar och kort. Nu är jag verkligen 40+.

6 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Så även en mattelärare förstår att det inte går att beräkna fram ett barn utan naturens gång står över matematiken i de fallet :-)

Det verkar som du haft en trevlig fest och att den blev som du tänkt dig. Stort Grattis och synd att jag inte kunde närvara pga jobb.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tack för en jättetrevlig fest och lycka till med de kommande 40 åren!

Kjell E sa...

Hoppas du kommit i ordning efter festen.
På din beskrivning, förstår jag att du är väldigt nöjd.
Kul att det blir lyckat när man bjudit till.

Tomas Jonsson sa...

Nicke: Något har man insett under dessa fyrtio år ;-)

Birgitta: Kul att ni kom och tack för de fina presenterna!

Kjell E: Jag är helnöjd. Dessutom hade jag lyckats organisera det så att arbetet gick snabbt och smidigt. Första gången som jag helt själv genomfört en sån här stor fest. Och det gav mersmak, så hittar jag nån bra anledning lär jag ordna fest igen.

Fredrik sa...

Tack Tomas för en trevlig fest! Verkligen kul personer som kom och vilken lokal!
Hoppas att dörrmattan passar, även om den kommer att ligga på adlig mark. Vi ser redan fram mot att bli bjudna på en ny middag så småningom... Det följer med lite förpliktelser bland våra presenter!

Ha det bra och ät inte upp alla godsakerna direkt, framförallt drick inte upp allt på en gång!

Tomas Jonsson sa...

Fredde: Tack själva. Jag kunde väl tro att det fanns en baktanke med den hårda presenten...
;-)