onsdag 2 september 2009

Nordegren i radion och naturen inpå knuten


Jag hör Nordegren i P1 intervjua Alexandra Coelho-Ahndoril, samtidigt som jag dricker mitt eftermiddagskaffe. Jag plockar fram lördagens SvD och läser hemma-hos-reportaget med henne och maken, paret bakom signaturen Lars Kepler.

Spanar ut över vedbacken på baksidan och noterar att ännu en gång har en ormvråk slagit sig ner i en elstolpe.


Författarparets historia liksom den uppdiktade om Kepler inspirerar. Strax före har Tomas Nordegren intervjuat Jan Guillio som just nu presenterar sina memoarer.

Varför tänker jag så fyrkantigt nu när jag precis som för femton år sedan har alla möjligheter i världen att välja exakt hur jag vill ha det framöver?

- - - - -
SvD 1, SvD 2.

6 kommentarer:

Kjell E sa...

Hyggliga vedtravar du har.
Om det är dina så behöver du inte frysa i vinter även om det blir den vinter Rönnbären förebär.

Du uppskattar Ormvråken.
Våra fårägare blev av med 5 lamm till två Ormvråkspar.
Men det är naturens gång.

Bert sa...

Va - Har det snöat i Götaland? Taket är ju vitpudrat.

Lasse Strömberg sa...

Hela sommaren har jag försökt komma till (foto)skott på en ormvråk, men misslyckats. Jag blir avundsjuk. Vilken brännvidd?

Var det i SvD som det stod att Alexandra Coelho-Ahndoril efter valet ringde till Lars Ohly och frågade vad hon kunde göra?

För att kunna välja måste man veta vad man vill. Vet du det? Själv har jag aldrig vetat vad jag vill, det som hänt har liksom alltid berott på slumpen. Till viss del i alla fall...

Tomas Jonsson sa...

Kjell E: Jag gillar ormvråken. Tycker att det är lite exotiskt att se den och den har nog blivit vanligare.

Bert: Har ni inte eternit i Norrland?

Lasse: 300 mm, fönsterbrädet som stöd. Det är en spontanbild, bakgrunden kamoflerar ju fågeln. Gissar att de häckar här nånstans, för jag ser dem dagligen segla över omgivningen.

Det var inte i SvD som Alexandra Coelho-Ahndoril erbjöd sina tjänster. Däremot ringde hennes mobil under intervjun. Arbetsförmedlingen undrade varför hon inte hört av sig. "Det verkar lösa sig", svarade Alexandra. Jag önskar jag kunde svara detsamma.

Pelle sa...

Hej Tomas, Du skulle ha bett ormvråken att sätta sig någonstans med en mer neutral bakgrund. Till min skam måste jag erkänna att även jag funderade på om det var frost eller snö.

Tomas Jonsson sa...

Pelle: Det råkade vara mulet, just några minuter när jag tog bilderna på ormvråken. Det ger kanske ett kyligt intryck tillsammans med det grå eternittaket får er nog att associera till frost.