lördag 28 november 2009

Fynd vid strandkanten

Under slutet av 70-talet hade vi båten i Ernemar. Vid en av bryggorna runt gamla lotsutkiken. Vår gula Drake låg ungefär där den blå båten ligger idag på bilden här under.


De här bryggorna kom nog till då, om jag minns rätt. Enligt Göran S så byggdes bron ut till denna pir 1975. Och det ser ut att vara samma bryggor fortfarande, märkta av tiden.


I was here. Hittade en båt som vilar ut inför säsongen 2010. Ägaren surfar på virtuella vågor under vinterhalvåret. Tjocka Hulda är nämligen inte bara en båt, utan också en blogg. Vet inte riktigt var skärpan hamnade när jag ställde kameran på biltaket med självutlösare och tio sekunders fördröjning.

4 kommentarer:

Göran S sa...

Mycket trevligt att du besökt bryggorna vid Enemar,klart att dom varit med en del från 1975,men jag tror dom är ganska intakta!Även alla dörrarna till båtskjulen verkar funka än.Jag stog och tillverkade alla dörrarna(ett tjugotal)vid sidan om huset av brädor, naror och snedsträvor.Båten du står vid är den mest sedda bloggbåt i världen,men jag har försökt trycka på den med muspilen men det funkar inte??

HASSE BROMS - SKÄRGÅRDSFOTO sa...

- Vilket fynd du fann i Ernemar.
Den båttäckningen har klarat både stormen Gudrun och Per...:o)

Tomas Jonsson sa...

Göran S: Farsan var med och byggde hangaren där vi sen hade vår båt. Då var hangaren gigantisk, åtminstone för en åttaåring. Kallt var det också och blåsigt och det var sällan roligt i Ernemar eftersom jag och brorsan fick vänta på päronen som alltid hittade nån att prata med.

Hasse: Bra kvalité på presenningen om den klarat stormarna, för den ser ut som en sån där billig som ska blåsa sönder i en simpel höstkuling. Fem SJ-pallar och några granitstenar är en flexibel vagga.

Skulle kanske köpa mig en liten snurrebåt. Sålde den jag hade 2002 när jag flyttade från Figeholm.

Göran S sa...

Hörde av en medlem i sjöfartsföreningen att det skulle bli ett föredrag och bilder om Ernemarhalvön i vår,skall bli intressant,jag kommer!