söndag 22 november 2009

Ölands skyline


Öland består mest av väderkvarnar och kyrkor. Kvarnarna är ett tecken på att bönderna inte kunde samarbeta. Men det bidrar till en snygg skyline. Bilden är bearbetad i Photoshop.

7 kommentarer:

Kjell E sa...

Fin siluett.
Eftersom en kyrka finns i bakgrunden, kan få veta var bilden är tagen.
Öland är lite för allmän för en nätan "fastboende".

Fredrik sa...

Resmo kyrka?

Tomas Jonsson sa...

Kjell E och Fredrik. Det är Resmo kyrka. Jag hade en landskapsbild, tagen från samma plats, ner över jordbrukslandskapet och Kalmar sund med ett fartyg häromveckan. Den här kvarnen invid Nunnedalen blåste omkull i stormen Per, men restes och reparerades.

Anonym sa...

Dessförinnan hade vi byggt, tjärat och satt på nya vingar, renoverat trappan, bytt gångås mm. Suck!

Härliga bilder dock! Jag skulle gärna vilja stjäla just denna, såsom resmobo, men vi kanske kan byta mot någon bild jag har just från kvarnrenoveringen? Fast upplösningen är fasligt låg.
Mvh Fredrik Åsenius

Tomas Jonsson sa...

Fredrik: Tack för kommentar. Jag har återkommit till kvarnen vid Resmo flera gånger. Gillar utsikten därifrån.

"Stjäla"? Om det inte är till något kommersiellt så kan du ta den, men jag vill att du anger Foto Tomas Jonsson och ser till att jag får en kopia/länk.

Anonym sa...

Tack Tomas! Nej, den är inte till någon websajt. Mest för hembygdsföreningens räkning, och till min lilla samling.

Jag har hand om Nunnedalen. - Ja, mest får den ju klara sig själv. Kan rekommendera även vinterbesök med eller utan kamera. Djuren är lätta att se, är inte så pigga på att springa, och så hungriga. Hittar man rätt plats kan man komma dem riktigt nära.

Du vet "Grottan" i Nunnedalen? Där bodde i början av 1960-talet en man, som var oerhört duktig och händig med det mesta, utom med andra människor. Han kom på kant med myndigheterna, och flyttade till grottan och gjorde sig litet hemmastadd. Grävde brunnen, byggde en trappa nerför grottbranten, fixade en eldningsplats med skorsten och allt, hängde upp segeltyg eller motsvande mot vinden, mm. Mat sägs han bl a ha fått genom att en "ängel" kom till honom ibland. En eller två vintrar hölls han så. ...Och när tror du att det var?
Åter tack, och många vintriga hälsningar!
Fredrik

Tomas Jonsson sa...

Fredrik: Tack för tipsen. Det brukar ju mest vara på våren som man går ner till Nunnedalen. Ska ta vara på ditt tips och ta en tur ner nästa gång jag stannar vid kvarnen.

Klickar du på etiketten "Tomas öländska resor" så hittar du fler bilder som du kanske gillar. Även om det inte framgår i texten så är en del bilder tagna i Nunnedalen, bland annat gullvivorna och bofinken.