lördag 14 november 2009

Utsikt från Öland


Häromdagen hade jag en bild från fastlandet ut mot Öland över Kalmar sund. Idag blir det tvärt om. Här har jag ställt mig invid 136:an mellan Nunnedalen och Resmo och blickar västerut, mot fastlandet. Nere i dalen går den västra landsvägen mellan Färjestaden och Mörbylånga.

Jag såg lastfartyget så fort jag kommit över bron. Då var jag redan på väg till den här platsen för att ta andra bilder som kommer senare. När jag såg ensilagebalarna så föreställde jag mig hur det skulle kunna bli. Fick vänta en kvart innan fartyget hunnit ner och då hoppades jag på att det skulle komma nån stor lastbil på vägen. Fick dessvärre bli en buss. Inte heller nån bil på byvägen då. (Liten bländare och enbensstativ för att få skärpan.)

5 kommentarer:

Jonny sa...

Härlig bild från en vacker plats på Öland! Intressant utveckling av din blogg. Jag är ju som du vet en erkänt usel fotograf och lär mig alltid något här som jag får nytta av senare när jag skaffat en "riktig" kamera. Ibland kan jag sakna dina skarpa politiska inlägg. Nu har vi ju inget att småträta om. Men som sagt...fina bilder och lärorikt!

Tomas Jonsson sa...

Jonny: Tack för kommentar. En sån här bild kan du ta med en vanlig kamera med zoom. Brukar finnas färdiga program i enklaste kamerorna, bland annat för landskapsbilder och då bli allt skarpt i hela bilden.

Kjell E sa...

Jag har några bilder i samma väderstreck, men jag har nog varit lite längre söderut, Eriksöres rastplats.
Men de blir fina med jordbrukslandsakpet, vattnet och Kalmar.
Ackompanjerat av bron.

Tomas Jonsson sa...

Kjell E: 136:n är förförisk när man har utsikten ner mot havet. Särskilt i juni när rapsfälten lyser gula och det är en härlig lyster i allt grönt.

Jag stod vid den återuppresta väderkvarnen som välte i (tror det var) stormen Per. Tog några bilder på kvarnen med Resmo kyrka i bakgrunden. De publicerar jag vid annat tillfälle.

Nicke Grozdanovski sa...

Öland är sveriges vackraste landskap.. i allafall en av de :-)Mycke vacker bild.