fredag 18 december 2009

Luciafest i Hamnmagasinet

Första åren som Museiföreningen Hamnmagasinets Vänner fanns så hade gubbarna en arbetskväll i veckan där de snickrade, målade och arbetade med att göra det gamla Hamnmagasinet i Figeholm till ett sjöfartsmuseum. Det här arbetet pågick under fem år. Sista arbetskvällen på året så tog var och en med sig lite julmat till ett knytkalas, fruarna var med och det kom en Lucia till de arbetsklädda gubbarna.


Nu 27 år senare så håller vi fast vid traditionen med en Luciafest i slutet av året. På bilden syns årets Lucior. Enda ljuset i det fönsterlösa magasinet kom från Luciakronorna när de skred in och sjöng några traditionella julsånger. Luciorna flankerades av två stjärngossar.

Här nedan är några av Hamnmagasinets Vänner. Totalt är vi omkring 300 medlemmar. Men det är i praktiken en något utökad styrelse som gör allt jobb. Bertil i mitten på översta raden, i bildsviten här under, och Anders i mitten på nedersta raden, har varit med sedan begynnelsen. Själv har jag varit sekreterare sedan 1998 och dessutom dokumenterat föreningens verksamhet i bild lika länge.


Samtliga bilder Canon EOS1000D med 85/1,8. Lysrören i taket där jag inte kan gå raklång spökade lite med vitbalansen.

Inga kommentarer: