torsdag 21 januari 2010

En vinterkväll i Kalmar


Jag hade varit och övat med Högskolans Kammarkör på kvällen den 7:e februari 2007. Fortfarande minns jag hur det snöade när jag körde till Kalmar. Vid Läckebyavfarten kom jag ikapp två plogbilar som tog hela körbanans bredd och stoppade upp trafiken. Och det snöade när jag skulle hem. Hade kameran med mig och gick en runda i centrala Kalmar och tog lite vinterbilder.


Den här bilden gillar jag med gamla vattentornet i bakgrunden och snön som yr under lampan. Det var onsdagskväll och klockan är runt nio och mannen med slipsen på sned ser ut som han just kommit ut från en after work på en av stans krogar.


Det här liknar nån julkalender från skiftet mellan 70- och 80-tal. Eller är det Bergmans Fanny och Alexander som utspelar sig här inne. Miljön känns lite småborgerlig. Samtliga bilder i svepet är tagna 2007 på frihand med relativt kort slutartid och ISO 800.

5 kommentarer:

Elisabet sa...

Du är verkligen duktig på att dokumentera, Tomas.

Just det.

Så är det.

Och bilderna är förstås ... nånting som börjar på u och slutar på bara ..-)

Björn Nilsson sa...

Riktigt bra bilder. Samtidigt är det något med stämningen där ... nästan så man kan tro att Frankensteins varulv skall titta fram bakom en snödriva!

Ingemar Eklund sa...

Mycket fina och stämningsfulla foton.

mellansystern sa...

Oj vad jag blir nostalgisk av dessa vsckra svartvita bilder. Jag drömmer mig tillbaka till 80-talet när jag stod i mörkrummet på fotoavdelningen på Örnsköldsviks Allehanda och såg alla svartvita bilder som växte fram i framkallningsbadet, för att inte tala om den nostaldiska doften av fix.

Mellansystern

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentarer.

Har man en gång känt fixdoften så glömmer man den aldrig.