fredag 1 januari 2010

Gott nytt decennium


Vy mellan Strömsrum och Hedersrum i Småland.

Det må vara hur kallt och bistert som helst. Men ett nytt decennium sitter aldrig fel. 00-talet kommer troligen att beskrivas som ett mörkt decennium i världshistorien. Kriget mot terrorismen präglade årtiondet och ökade motsättningarna i världen.

För min egen del kan jag inte påstå något annat än att det varit en transportsträcka som varit händelsefattig. Jag pluggade de första fem åren. De sista fem åren har jag arbetat som lärare bortsett från valåret då jag var anställd av vänsterpartiet.

År 2000 skaffade jag internet (uppringt med 28k-modem) och samma höst startade jag Figeholmsposten som var en slags blogg där jag skrev personliga reflektioner över samtiden varje vecka. Snart blev det bilder och nästan dagliga rapporter. 2005 hoppade jag på bloggtåget och startade det du nu läser.

Jag inledde decenniet som nån form av hembygdsnisse i Figeholm. Livet hade dock gått i stå och att bara flytta till en ny plats var faktiskt rätt bra. Det blev Blomstermåla – utan att jag kan säga varför. Genom politiken hittade jag nya kontaktnät. 2006 halkade jag in på ett bananskal som lärare i Mönsterås kommun och 2009 halkade jag lika lätt ut, lagom inom Las-gränserna.

Inför 10-talet kan man hoppas att fromheten sveper in över världen. Humanism och samförstånd vore trevligt. För egen del hoppas jag hitta ett nytt jobb under 2010. Under året avslutar jag också min politiska bana efter tolv år. I stället för att försöka beskriva omvärlden i text så kommer jag att använda kameran för att berätta. Bloggen är ett perfekt format för detta.

Så med detta önskar jag er ett gott nytt decennium! Väl mött på bloggen under 10-talet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gott Nytt 2010 önskar vi från Helsingborg

glenn hjälte

Tomas Jonsson sa...

Tack Glenn! Hoppas ni får ett fint år!

Björn Nilsson sa...

Fin detalj på bilden i nederkanten där solen ger guldkant åt det torra gräset.

God fortsättning!

Göran S sa...

Det har hänt mycket för mej också det gångna decenniet,det jag minns mest är mina 7 resor till Afrika!

Tomas Jonsson sa...

Tack Björn. God fortsättning!

Göran: Du har ditt fadderbarn som du fått se växa. Tio år är mycket för henne!