fredag 19 februari 2010

Hundgöra


Så här kan en slädhund se ut efter att ha sprungit i snö och kyla. Längst fram i spannet springer de starkaste och mest erfarna hundarna.


Längst bak finns de svagaste hundarna och de hundar som är trötta. Dixie som syns till höger längst bak är 1,5 år. Hon fick prova att vara med på Femundlöpet, men orkade inte, utan fick åka med mig i bilen ungefär halva loppet. Nästa år är hon äldre och starkare. Erfarenheten från årets långlopp kommer att vara värdefull.

8 kommentarer:

Kalle Larsson sa...

Jättefina bilder på jättefina hundar!
Kalle Larsson

Lasse Strömberg sa...

Både bilden och hunden ser jättefina ut. Nu önskar man att man hade en sån i Stockholm, den skulle kunna dra hem maten över snövallarna på trottoarerna när man varit och handlat.

Mattias sa...

Härlig bild överst! Förmedlar en grym känsla :)

Studio Eriksson sa...

"Jävlar i havet" vilket "klipp" i den översta bilden, bra färg, bra kontrast, bra skärpa och framförallt bra fångat ögonblick!

Anonym sa...

Första bilden är skarp bortsett från bakgrunden som du borde köra över med klonstämplen. Lämplig info till bilderna vore slutartid, bländare, Iso, objektiv, ev filter mm då du påstår att din blogg numera är "En fotoblogg på 10-talet".

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentarer. Ibland hittar även en blind höna ett korn.

Kalle: Brukar inte du också pyssla lite med draghundar ibland?

Lasse: Du brukar vara min ärligaste kritiker så skriver du att bilden är bra så litar jag på det.

Mattias: Tack, kollade lite på din blogg, fina bilder och en bra blandning.

Magnus: Jag satte ihop artikeln i början på veckan, men har flyttat fram publiceringsdatumet flera gånger och var på vippen att ta bort den eftersom jag inte tyckte den höll riktigt.

Anonym: Nån klonstämpel använder jag inte, utan jag justerar bara nivåer. Infon om bilden är: Canon 1000D 85/1,8; f/3,5 1/500 s ISO200

Göran S sa...

Draghundar älskar ju att arbeta,men inte jag,är trött på snön nu!

Kjell E sa...

Bilden på den svarta hunden är superb.
Där har du något i "hästväg" för framtiden.
Trevlig läsning också.