tisdag 2 februari 2010

Is i Oskarshamn


Hamnens bogserbåt virvlar omkring i hamnområdet i Oskarshamn för att hålla vägen öppen för Gotlandsfärjan. Till skillnad från Kalmar så finns det ett levande varv i Oskarshamn. Men gästhamnen ligger öde och otillgänglig, såvida man inte lägger till mellan y-bommarna med snöskoter.

9 kommentarer:

Göran S sa...

Tycker faktiskt det är roligt att vi har en så levande och aktiv hamn,och att gotlänningarna vill ha o-hamn som deras ankomstställe.Fin bild Tomas!

Tomas Jonsson sa...

Det tycker jag också!

Nicke Grozdanovski sa...

Det är något visst med isbelagd vatten som i detta fall hamninloppet i Oskarshamn. Det blir så dramatiskt vackert på något sätt.

Åsa sa...

Även i Västerviks hamn såg jag en bogserbåt igår och kände det nästan som lite stort och mäktigt att även vi får ha denna havets kung på besök (dock var den ju inte sååå stor - men ändå).

Åsa sa...

....jo...sedan får jag väl erkänna att det känns helt okej att Gotlandstrafiken fortsätter från samma hamn, precis som den alltid gjort. Det är helt okej att hälsa på i Oskarshamn ibland! Så grattis till beslutet.

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentarer.

Åsa: Det slår mig just att jag faktiskt nära nog föddes med Gotlandsfärjan utanför fönstret. Mina första månader bodde jag i ett hyreshus på Högbergsgatan på bergknallen precis ovanför terminalen. Det ska jag ta en bild på nån gång.

Kjell E sa...

Tror inte det är så många gästhamnar som är öppna nu, än mindre frekventerade.
Din idé om snöskotrar, skulle nog kunna utveckla besöksnäringen.
Kan de sedan drivas på el eller annat fossilfritt bränsle så har du en affärsidé.

Tittade ut på en igenisad Göta Älv utanför hotellfönstret i Trollhättan i morse.
Isbrytarna har fullt jobb.

Lasse Strömberg sa...

Det där var inget vidare kort Tomas. Bättre kan du, det vet jag! Två stora vita fält...
Fast du inser vikten av bildtexter! Och vikten av att alltid ha med olika gluggar.

Tomas Jonsson sa...

Lasse: Jag vet att bilden inte var så värst bra komponerad. Tog några andra också med vidvinkel på ett fartyg som ligger på norra kajen (till vänster om mig i bilden) och gamla bogserbåten Nalle som ligger infrusen precis där jag står och skulle jag få med bockkranen så blev det ännu mer vitt osv. Så jag tänkte, och provade olika gluggar, utan bilden får mer ses som ett dokument.