lördag 6 mars 2010

Jakt på rådjuren


Nu precis före klockan sex på kvällen så fick jag se tre rådjur här utanför. Gissar att det är de tre kiden som jag fick ligga efter med bilen medan de traskade fram över bron härom kvällen.


Även mina katter fick se rådjuren. Nu trodde jag att de, med respekt för storleken, skulle hålla sig lite avvaktande. Men icke.


Katterna började jaga efter rådjuren bort över grannens tomt längs med Alsterån. Rådjuren var ju en aning snabbare så jakten tog slut relativt omgående...

Händelsen var över på en minut. Men jag hann byta till långtele och smälla av femton bilder och i skymningsljuset fick jag köra med 1/25 s, bländare 4 och ISO 1600. Brännvidden på serien låg mellan 70 och 250 mm. Tur jag har bildstabilisering på mitt långa tele.

2 kommentarer:

Elisabet sa...

När jag satt ute vid husknuten idag och bara njöt av solen, så hörde jag hur det frasade till på snötäcket en bit bort.

Ååå, ett sånt vackert rådjur!
En bock!

En stund senare fick jag besök av herr Ekorre.
Inte det minsta rädd kom han fram till fröautomaten och hängde där som den värsta akrobat för att komma ut just det som han tyckte var gott .-)

Tomas Jonsson sa...

De vilda djuren är verkligen utsatta under en sån här vinter då marken är täckt av snö. Men det pågår mycket stödutfodring under vintern.