fredag 12 mars 2010

Lite solidaritet


Den här bilden tog jag för fem år sedan. Två personer från Migrationsverket kom på inbjudan från vänsterpartiet och fick försvara och berätta om sitt arbete. Vill minnas att det här skedde strax efter att vi tillsammans med en mängd andra personer lyckades stoppa en dåligt motiverad avvisning genom att ställa oss utanför flyktingförläggningen i Blomstermåla i samband med hämtning. Notera för övrigt vem som hänger på väggen – han kämpade också för solidaritet, humanism och rättvisa.

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Intressant kroppsspråk ...

Tomas Jonsson sa...

Det är ju några år sedan, men jag vill minnas att kvinnan satt nervöst hopkrupen hela tiden, mannen kaxigt överlägset och de andra mötesdeltagarna heta som blodhundar.

Elisabet sa...

Tomas: du hade HELT RÄTT ang. båten på vernissaget. Det står Linnea och på andra sidan Gamleby, men jag visste inte hur det skulle skrivas ut .., så jag bara tog Linnea ,-)

Tack som tipsade!

Tomas Jonsson sa...

Elisabet: Kunde tro det, hon syns ju rätt ofta här längs kusten och jag tyckte det fanns många likheter. Kanske letar fram nån bild på henne som jag tagit och lägger upp på bloggen.

Och för de läsare som undrar vad vi skriver om så är det bilden på den här länken.