tisdag 2 mars 2010

Nu motar vi bort vintern


Vi har gått in i första vårmånaden. Så för att försöka mota bort vintern piggar jag upp med lite gamla sommarbilder ur arkivet. Vid Figeholm börjar skärgården som sedan sträcker sig längs kusten ända upp förbi Stockholm. Fritidssjöfartens E4:an är livligt trafikerad sommartid. Mellan Figeholm och Västervik finns de kanske finaste granithällarna.


Här påminns man verkligen om hur härligt heta granithällarna i Misterhults skärgård blir på sommaren. Finns det något skönare än att kliva upp ur havet och lägga sig på en stekhet slät berghäll. Bilden tog jag i augusti 2003.

4 kommentarer:

Åsa sa...

Härligt, härligt och idag är det stor SOL! Din frestelse såg också smarrig ut funderar själv på att fixa till något dylikt idag för att fira
spirande hopp!

Kjell E sa...

Härlig bild den nedre.
Det två äldre vänder puritanskt ryggen åt den nakensolande tjejen.
Hon verkar inte ha solat naken hela sommren.
Lade du märke till henmne vid fotograferingstillfället, Tomas?
Eller blev det bara så, i entusiasmen över varma granithällar?

Tomas Jonsson sa...

Kjell E: Jag såg när hon klev upp ur vattnet, halvminuten innan jag tog bilden. När hon sedan lade sig direkt på klipphällen så tog jag bilden. Jag tror att du och alla andra som legat på en av vinterisar och inlandsisar slipad berghäll som på sommaren blir stekhet, kan känna den där känslan.

Elisabet sa...

Men jag tror att hon hör till familjen .-)

Underbar bild, vilket som.