lördag 27 mars 2010

Som en idiot i mobilen


Jag har aldrig gillat mobiltelefoner, men gillar att andra tycks uppskatta dem. Och i skolan ser jag bara nytta med att eleverna använder mobilen. Man lär genom övning, inte genom förbud. Själv är jag en idiot i mobilen. Och nu har min SonyEricsson K810i gått sönder på nåt sätt, tror jag. Det går bara att prata genom högtalarfunktionen. Jag köpte den mest för kamerans skull, ville ha en liten nätt kamera som man alltid har med sig. Men jag vill ju kunna prata i den på vanligt sätt när folk ringer.

6 kommentarer:

Studio Eriksson sa...

Tekniken tenderar att gå sönder dagen efter garantitidens utgång!!! Bara att införskaffa en ny, varför inte en iPhone. Enkel massa roliga applikationer som man inte kan vara utan och kontoret på fickan tillsammans med hela världen.
Det värsta med dagens mobiler är att det inte följer någon instruktionsbok längre inte ens på cd. Men vilken kille läser en istruktionsbok?

Tomas Jonsson sa...

Jo tanken är god. Och jag har sagt att jag skulle skaffa en iPhone efter den här. Men jag hade ju tänkt att den skulle funka några år till. Dessutom är jag så gammalmodig så jag kört med kontantkort och med iPhone så funkar väl inte det?

Det där med instruktionsbok är kul att du nämner. Förr läste jag aldrig instruktionsboken, utan rev upp alla kartonger och påsar och skruvade ihop allt och körde. Och kom jag inte igång så konsulterade jag instruktionsboken. Numer börjar jag med att läsa igenom boken innan jag, med en akademikers noggrannhet, plockar upp sakerna exakt så som det instrueras i boken (eller på cd eller pdf)

Björn Nilsson sa...

Enligt mina ringa erfarenheter är det fortfarande bättre att hålla mobil och kamera åtskilda om man vill ha bilder med kvalitet. Jag har en väldigt enkel mobil som klarar av enkla samtal, samt en liten kamera som ryms i fickan och som tar tio gånger bättre bilder än kameran i mobilen.

Tomas Jonsson sa...

Min tanke var att i stället för att ha två klumpar i fickan kunna nöja mig med en. Naturligtvis blir aldrig bildkvalitén jämförbar, jag ville bara ha nåt som man kan ta spontanbilder med när inte stora kameran hänger över axeln.

Björn Nilsson sa...

Nja, jag skulle nog inte kalla dem klumpar. De ryms ledigt i en byxficka, och man kan ha nyckelknippan där samtidigt. Och bildkvaliten är jag (oftast) nöjd med!

Madde sa...

Du är ingen idiot!!! <3