tisdag 6 april 2010

Fem år och 1500 inlägg


Under våren fyller bloggen fem år. I dagarna passerade jag dessutom 1500 publicerade inlägg. Snart 150.000 besökare har varit inne och tittat på bloggen. Det ger runt hundra besökare per inlägg.

Ni som har varit med ända från början har också fått vara med i ett flertal olika faser. Det började i ett vakuum efter min tidigare hemsida Figeholmsposten. Då var jag flanören som betraktade och kommenterade samtiden. Sedan, i valrörelsen 2006, så blev jag politikern som hade åsikter och synpunkter på det mesta.Under 2008 började jag tröttna. Inläggen blev glesare och det spretade betänkligt mellan skolpolitik, pedagogik, foto, naturvetenskap och allmän samhällsdebatt. Jag publicerade allt fler bilder på min flickr-sida och kände en befrielse att slippa kommentera bilderna.Under hösten 2009 upptäckte jag plötsligt hur man kunde bredda bilderna manuellt på blogger (det går inte med standardmallarna). Då blev det kul att lägga ut bilder utan att skriva. Antalet inlägg på bloggen ökade och besökarantalet nära på fördubblades. Att kasta ut en bild tar inte mer än några minuter. Mycket av bilderna är dessutom upprotade ur mitt stora bildarkiv. Och så fyller jag på med nytagna bilder.

Bilderna har utvecklats. Både rent tekniskt och innehållsmässigt. I minst vartannat inlägg vill jag ha en människa på bild. Jag har också lite idéer om olika porträttbilder som jag börjat arbeta med. Och jag är på jakt efter människor som vill porträtteras. Sporten höll jag på att glömma. Under vintern har det blivit mycket innebandy och handboll. Nu väntar jag på att fotbollen ska börja och så skulle jag vilja fotografera friidrott. Så, då har jag gjort en liten programförklaring och stakat ut vägen inför fortsättningen.

7 kommentarer:

HASSE BROMS - SKÄRGÅRDSFOTO sa...

- Grattis till jubileumet, Tomas.
Där ligger man i lä.... / Hasse

Studio Eriksson sa...

Som ovanstående man ligger i lä, Grattis Tomas för en rolig och tänkvärd blogg. Följer den med glädje. :o)

Göran S sa...

Grattar också,läser din blogg dagligen!

Tomas Jonsson sa...

Tack för vänliga ord. Ni tre tillhör ju mina nya läsare som tillkommit senaste halvåret då det blivit en fotoblogg
:)

Jag hoppas att jag har några gamla läsare kvar också!?
^^

Julia sa...

Sv: Tack så mycket!

Anonym sa...

Beundrar både ditt bloggande och fotograferande. Mycket läsvärd blogg! :)

Tomas Jonsson sa...

Tack! Mycket roligt att höra!