lördag 5 juni 2010

Sång för sjöbefälen


När sjöbefälsstudenterna igår tog examen i Kalmarsalen så var jag med i det musikaliska inslaget. Lilla kören kallar vi oss numer. Några av oss har varit med sedan Nordkören 2003.


Monica Strömqvist var som musikdirektör på Högskolan med och startade Nordkören en gång i tiden. För tre år sedan gick hon i pension, men tidigare i vintras samlades vi en tisdagskväll i en sal på högskolan tillsammans med Monica och bestämde oss för att börja sjunga ihop igen. Med stämgaffeln i hand stod hon igår på Kalmarsalens scen och dirigerade oss. Här finputsas sista detaljerna och vi känner på ljudet under generalrepetitionen innan publiken släppts in.


Full koncentration i basstämman under sista repetitionen uppe på scenen. Tjejerna får hjälpa till lite i tenorstämman.


Publiken bestod av studenter som tar examen på sjöfartsutbildningen på Linnéuniversitetet, deras anhöriga samt representanter från sjöfartsnäringen. Ett roligt arrangemang av Drunken sailor var populärast och publiken började till och med klappa händerna i takt under det stycket. Därutöver fick de höra Sommarpsalm, Käraste bröder och Så skimrande var aldrig havet.

Här finns fler artiklar om kören.

2 kommentarer:

johanna sa...

Fina bilder du tar!!

ses till hösten
Johanna Hermansson

Tomas Jonsson sa...

Tack Johanna :)
Ha en bra sommar!