fredag 30 juli 2010

Telefonen tillbaka


Den 17 juli slog åskan ut det fasta telefonnätet här i omgivningen. Igår kväll såg jag en servicebil från Ericsson och idag fungerar telefonen. Nio arbetsdagar. Telias hemsida säger att det "normalt tar tre arbetsdagar". Jag ska inte orda mer om det, utan hänvisar till en artikel jag skrev för ett år sedan där Telias informationschef var inne och förklarade orsaken. Bilden fick jag av en granne som fick se det lilla paraplyet över kopplingarna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt montage Tomas. Pratade med barometern i dag på fm. men var ju i Kalmar hela dagen. De hade velat ha ett foto vid den härliga skyddsanordningen.....
// Stefan på Rumpekulla2

Anonym sa...

Så här sa Telia idag!
Svar 2010-07-30 09:07

Hej!
Absolut är detta inte proffsigt och jag tackar för din bild. Jag ringde direkt upp till Teknikernas chef och vidarebefordra din bild till honom, han var precis som du måttligt road. Jag ber om ursäkt å Teknikers vägnar att de har skött det på detta sättet.
Gällande er kompensation missade jag tyvärr svaret, Enligt Telias Allmänna villkor får man kompensation från det tillfället man felanmälan och om man varit utan tjänsten i mer än 5 dagar. Du felanmälande den 28, men i detta fallet ser jag att kabelfelet anmäldes in av tekniker redan den 22 Juli så det är det datumet som vi går efter när vi skall räkna ut kompensation till er.
Kompensations frågan tar vi när dina tjänster har börjat fungera så att vi vet hur många dagar du har varit utan och vi kan räkna ut rätt kompensation.
Återkom så snart det fungerar och jag är tacksam för att ni skickade bildbevis hur tekniker skötte arbetet.

Med vänlig hälsning

Anders Tobiasson
Telia Kundservice

Tomas Jonsson sa...

Telefonen är tillbaka och jag använder den ytterst lite, så det har inte varit något problem för mig. Den här gången fungerade också både ADSL och bredbandsteve hela tiden trots att fasta telefonin var utslagen.

Stefan Axelsson sa...

http://www.barometern.se/nyheter/monsteras/utan-telefoni-i-over-13-dagar%282037107%29.gm

Från lördagens tidning Barometern.