torsdag 16 september 2010

Inför valet för 28 år sedan


Jag har några bilder som jag tog i Figeholm inför valet 1982. Dessa tre bilder kommer från en debatt i den så kallade Bore-lokalen. Från vänster syns Bo Malm, vpk, Kjell Pettersson, s, en för mig okänd miljöpartist som säkert läsekretsen kan hjälpa mig att identifiera. Till höger Harald Svensson, kds.


Det var en paneldebatt och i mitten sitter Ulf Nilsson som agerade ordförande. Han har sedan dess gjort politisk karriär inom socialdemokraterna i Kalmar län. Längst till höger centerpartisten Gustaf Adolf Petersson


1982 fanns ett lokalt parti som företräddes av Weine Samuelsson som biter på glasögonen. Partiet hette helt enkelt Kommunens Bästa. Henry Bojstedt, fp och längst till höger moderaten Claes G Wiberg.

9 kommentarer:

Studio Eriksson sa...

För mig är personen väldigt lik en ung Sten Alskans. Sten är numera hovslagare och naturfilmare även när vi gick på komvux värnade han mkt om miljön, så MP's ideologi passar rätt bra inpå honom.

Tomas Jonsson sa...

Tack Magnus, det stämmer nog. Vill minnas att det namnet nämnts någon gång tidigare då jag visat bilden. Jag tror inte att jag träffat Sten någon gång, annars hade jag säkert känt igen honom.

Anders sa...

Jodå, visst är det Sten Alskans. Jag känner honom väl!

Tomas Jonsson sa...

Anders: Se till så att han får se bilden :)

Anonym sa...

Ja,märkligt att se Harald Karlsson här på bilderna.
Det är begravning för honom idag.
Ser här att flera är borta;..ex.vis Kjell Pettersson, Claes G Wiberg, Gustaf Adolf Pettersson och nu också Harald Karlsson.Tragiskt känns det.
Har dock tänt ett ljus för Harald idag.

Anonym sa...

Nu ser jag att även Henry Bojstedt är med på ett foto.
Han är inte heller med oss idag.
Som sagt, så är livet.

Tomas Jonsson sa...

Det är så livet kommer att sluta. Kvar har vi minnet från deras gärningar. Harald var skolvaktmästare när jag gick på mellanstadiet i Fårbo. Det var min första kontakt med honom.

Anonym sa...

Hej, har du möjligtvis fler bilder på Claes G Wiberg? Jag är hans dotter och skulle gärna se mer av hans tid som aktiv. Tack på förhand // Johanna

Tomas Jonsson sa...

Hej Johanna. Tyvärr inte.