onsdag 24 november 2010

Blött och halt

När jag skulle hem från Ålem så körde jag över Kyrkbyn, hade hört att det skulle finnas en del vatten där. När räddningstjänsten stängt av landsvägen så förstod jag att det skulle vara blött. Fick köra genom Solberga i stället och där hade en bil kanat av vägen och fick hjälp av en traktor att komma upp.

Och nere vid Ålems Kyrkby så låg församlingshemmet i vatten. Jag tänkte på Barometern som på förstasidan idag hade rubriken "Syndafloden". Nu hade fem dygns regnande runnit av från åkrarna runt Ålem och samlats runt församlingshemmet. Pumpar och böndernas gödseltankar hade gått hela dagen men det såg ut att bli en lång natt. Men redan igår kväll så övergick regnet i snö så det borde finnas ett slut.


4 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

En precis likadan gödseltunna finns på gården. Var tömdes den?

Tomas Jonsson sa...

De pumpade vattnet rakt igenom tanken och ut genom en slang till andra sidan landsvägen som fungerade som en vattenbarriär. På den undre bilden har de precis påbörjat arbetet med att gräva ett fördämningsdike tvärs genom landsvägen. Det kommer fler bilder imorgon.

Göran S sa...

Oj så mycket vatten,synd om dom som råkar ut för detta!

Tomas Jonsson sa...

Jo det är alltid ledsamt. Det verkar inte vara några privatpersoner som är direkt drabbade. Men församlingshemmet och källaren i Skytteanska skolan är skadade och förutom kostnaderna så kommer det ju att bli jobbigt för personal och elever när det ska repareras.