söndag 19 december 2010

Före detta politiker

De här vackra julrosen som jag, när jag googlat och läst lite om den, bara blir mer och mer förtjust i, fick jag som symboliskt tack efter åtta år i Barn- och utbildningsnämnden i Mönsterås. I veckan hade vi vårt sista möte och på nyåret tar nya krafter vid.

Jag minns fortfarande när min dåvarande kollega på Vallhallaskolan i Oskarshamn, vänsterpartisten Bo Malm, efter vänsterns valframgångar i valet 1998, frågade mig om jag ville sitta för Vänsterpartiet i Kulturnämnden i Oskarshamns kommun där jag då bodde. Jag hade profilerat mig i kulturfrågor i Oskarshamn och Bosse visste att mina sympatier låg på vänsterkanten. Jag gick med i partiet och arbetade fyra år med kulturen i Oskarshamn.

Valåret 2002 flyttade jag till Mönsterås kommun och jag tillfrågades direkt om jag ville representera Vänsterpartiet i Barn och utbildningsnämnden. Sedan 2006 har jag också varit aktiv som politiker i Landstinget i Kalmar län.

Men för nåt år sedan infann sig den politiska tröttheten hos mig. Sedan hösten 2006 har jag dessutom arbetat som lärare i Mönsterås kommun. Detta sammataget gjorde att jag bestämde mig för att lägga av med det parlamentariska politiska arbetet. Just nu känner jag bara en enormt stor frihet! Det har varit roliga år. Jag har lärt känna många trevliga människor med olika partifärger. Jag har fått mycket skäll och jag har utdelat ett och annat tjuvnyp och skrivit en väldigt massa artiklar, pressmeddelanden, frågor, förslag och motioner. Jag har många gånger brottats med svåra frågor, jag har också alltid försökt att lätta upp stämningen. Men nu är det slut – för denna gång. Ingen vet vad som händer i framtiden... Nu är jag en före detta politiker :)

2 kommentarer:

Björn Liedén sa...

Hej Tomas!
Grattis till ytterligare ett steg i din utveckling!
Människans liv är ju en lång resa - och för den som har öppet sinne så väntar nya och viktiga erfarenheter i varje åldersskede.
Lycka till!
Björn och Margareta

Bert sa...

Säkert som "FY FAN" från mig i tid och otid så påbörjar du om något år din väl förberedda karriär inom SOSSEPARTIET.