fredag 17 december 2010

Lillebror Fliseryd vann derbyt

På torsdagskvällen var det derby mellan Sandbäckshults IBK och Fliseryds IBK. Det var fullsatt i Krungårdshallen och det var derbykänsla mellan hemmalaget som vunnit alla tidigare derbyn i seriespel, har längre historia och som dessutom legat i högre tabeller. Det var helt enkelt storebror mot lillebror Fliseryd.

Blåklädda Fliseryd vågade dock ta ledningen redan i första minuten och skapade hela tiden farliga lägen framför Sandbäckshults mål.

Fliseryd hann gå till 0–3 i början på andra perioden innan hemmalaget fick ordning på anfallsspelet. Joakim Mörtzell, i gult på bilden ovanför, skapade dock som vanligt hela tiden bra lägen, men Fliseryds målvakt Victor Berkeby hade en bra kväll och räddade det mesta. I tredje var det egentligen inget av lagen som presterade nåt skönspel. Men när Fliseryd fick in ett ledningsmål så fick man också ordning på försvarsspelet och höll effektivt Sandbäckshult på avstånd.

När Fliseryds målvakt tog en straff vid ställning 3–4 och fem minuter kvar jublade fliserydspubliken. Matchen slutade 3–4. Fliseryd lever på det här länge. För hemmalaget gäller att glömma och komma igen. Nu väntar nästan fyra veckors juluppehåll.