onsdag 19 januari 2011

Kan inte vara roligt

När jag fick se den här stackaren i snön så blev jag lite ledsen. Det kan verkligen inte vara kul att födas till mygga på vintern. Han lär ha svårt hitta någon att gifta sig med. Han kommer inte att få några barn. I myggvärlden känner man kanske inte ens till hans existens och ingen kommer därför att sakna honom när han dör.

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Att du har ett gott hjärta, är jag övertygad om. Ännu mera nu, när jag läser det här inlägget.

Björn Nilsson sa...

Du kanske kan torka tårarna - jag bläddrade i en insektsbok och fick för mig att det här kan vara någon sorts harkrank. Det stod att honorna kan vara uppe på snön vintertid. Med andra ord undrar jag om det snarare än en olycklig stackare är en tämligen normal insekt som är ute och knallar!

Rogarden sa...

Mygga...insekt...vacker bild iallfall. Själv hittade jag ett rådjur som gått ner sig i snön med alla fyra benen så den tyvärr inte lyckats ta sig upp. Utmattad och det fanns inget annat att göra än att avliva det vackra djuret. Vintern är tuff mot stora som små.

Tomas Jonsson sa...

Elisabet: Nja, mitt hjärta är nog inte godare än någon annans.

Björn: Troligt. Jag hittade insekten några meter från en täckt rishög på ett hygge.

Rogarden: De större djuren har det inte lätt under snörika vintrar. Däremot så tror jag att dessa täckta upplägg med grenar som ligger ett år och väntar på att flisas är ett perfekt skydd för fåglar och även de mindre däggdjuren att krypa in i. Det är mycket luft men också skyddade ris - förmodligen varmt och rikt på insekter.

Göran S sa...

Fin mygga du fotat,synd att den inte får suga ditt blod i sommar!