måndag 25 april 2011

Påskuppropet i Kalmar

På Annandag Påsk protesterade tusentals människor runt om i landet mot sjukförsäkringssystemet som regeringen Reinfeldt genomfört och som slår hårt mot drabbade som hamnar i kläm mellan olika regler och blir utförsäkrade. Ett flertal drabbade berättade de hemskaste historierna om hur de anses för friska för att få sjukersättning, men är för sjuka för att kunna arbeta och sakta förlorar sitt människovärde. Påskuppropet har spridits via Facebook. På Larmtorget i Kalmar fanns några hundra personer i sommarvärmen.

Uppe till vänster: Bertil Dahl, vänsterpartist i Kalmar. Uppe till höger: Mikael Nilsson från Samhallupproret. Hela manifestationen var inramad av finstämd musik.

Cathrine Pålsson, uppe till vänster, är kristdemokrat och var med och drev igenom det nu kritiserade regelsystemet. Hon sa att hon nu ångrat sig och hon bad de drabbade om ursäkt. På första parkett kunde Cathrine se skylten till höger. Men skadan är redan skedd och jag kunde inte låta bli att fundera över om hennes plötsliga engagemang i den här frågan hänger ihop med att Kristdemokraterna ligger under fyra procent i opinionsundersökningarna. Det hedrar henne i alla fall att hon deltog.

Peter Danielsson från IF Metall talade och prästen Anders Göransson drog igång en talkör som ni kan se i videoklippet härunder.Musikunderhållningen som jag dessvärre inte har nåt namn på.

4 kommentarer:

William sa...

De enda som inte nämner något om dagen evenemang är regeringen som väljer att inte kommentera dagens protester.
Pratar vi inte om det så finns det inte tycks vara linjen för dagen

Tomas Jonsson sa...

Det verkar inte bara vara "linjen för dagen". Det är inte länge sedan moderatledaren tackade nej till en debatt med s-ledaren inför omvalet i Västra Götaland - ett val som berör flera miljoner människor.

Lasse Strömberg sa...

Bra bildrep!

Tomas Jonsson sa...

Tack Lasse!