torsdag 19 maj 2011

Kvällskappsegling i Oskarshamn

Glada miner. Kent, Peter och jag hade kul ihop på onsdagskvällen när vi deltog i säsongspremiären för kvällskappseglingar i Oskarshamn med en Rival 22. Kent köpte Rivalen i våras, själv är jag uppvuxen i en sån båt. Det var friska fina vindar hela dagen, men när vi gav oss ut så mojnade det. Rivalen går bäst i friska vindar.

Vi hade en betydligt lättare Albin Express bredvid oss vid start, men i bleket så gick den snabbt ifrån oss och har redan hunnit runda det röda märket vid Gotlandsfärjan. Dessutom deltog en Dufour som har högt lystal och ska gå mycket snabbare och den är redan långt före oss andra och kom tvåa i omräknad tid. Här under syns besättningen i den segrande båten medan vi fortfarande låg sida vid sida.

7 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Lystal?

Tomas Jonsson sa...

Lystal är ett handikappsystem för att olika båtar ska kunna tävla mot varandra. Långsamma båtar har låga lystal och snabba båtar höga lystal. Genom att multiplicera den seglade tiden med lystalet så får man en omräknad tid som är jämförbar. Googla på lystal så finns det massor.

Anonym sa...

LYS är numera omdöpt till SRS...det händer lite i den världen också...

- I en annan del av skärgården.... sa...

- Snygga seglingsbilder, Tomas !

Tomas Jonsson sa...

Tack, jag var ju inne på ditt revir och plåtade =)

Ulrika sa...

Åååå vilka härliga bilder! Helt underbara!

Hälsar en inbiten landkrabba. :-)

Du är suverän på att fota människor, Tomas.

Tomas Jonsson sa...

Tack Ulrika. Spontana bilder på människor som känner sig trygga blir bra.