måndag 16 maj 2011

Trött och skäggig

What? Tog just ett självporträtt och inser att det är dags att raka sig igen... Kanske borde kolla på mig själv i spegeln nån gång ibland :O Hur som helst så känns det lite som om bloggen gått i stå nu igen – bara blommor och fotboll och det känns tröttsamt. Har börjat kolla i fotoböcker och vill ta porträttbilder och dokumentärbilder. Har i alla fall hittat mitt enbensstativ som jag tänkte använda på fotbollen ikväll. Ska försöka ta lite bilder med rörelseoskärpa och prova att filma en snutt också. Resultatet ser ni imorgon bitti :)
.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Roligt att du skriver om detta just idag, jag satt för en stund sen och tänkte precis samma sak.
Ja, alltså - inte att jag blivit skäggig ;) utan att jag vill fota mmänniskor mer.

(Fast jag tycker du passar i skägg.)

Tomas Jonsson sa...

Tack ;)
Jag har bläddrat mycket i Sune Jonssons böcker som skildrar bönder och människor i glesbygden på 1960- och 70-talen. Något som inte finns kvar idag. Därför ska man som fotograf inte glömma omgivningen och vardagen. Och så funderar jag på vad av det som idag är självklart kommer att vara borta om trettio eller fyrtio år?

Maria Isaksson sa...

Porträttfotografering verkar kul, jag skulle vilja bli fotad av någon som kan fota. Vore kul att ha en snygg profilbild på FB. Visst passar du i skägg men ser mycket äldre ut:)

Ulrika sa...

Ja, det är glömma bort vardagen, men längre fram är det ju just det man vill se.

Tomas Jonsson sa...

Ewa Rudling har gjort en kul porträttbok med hundra svenska författare och så hittar man många bra porträtt på olika bloggar.

Har du vägarna häråt Maria så fixar jag det ;) Det svåraste, Ulrika, är att hitta det i vardagen som inte är självklart i framtiden.

Tusan vet, för övrigt, om jag inte lyckades hitta det gyllene snittet i mitt självporträtt!?