onsdag 30 november 2011

Karlavagnen över Strömsrum, onsdag kl 18.25

Jag gick förbi postlådan uppe vid ladugården och kollade. Det var tomt så när jag inte behövde bära på något plockade jag upp min två veckor gamla lilla kompaktkamera Canon S95 ur fickan och riktade den mot Karlavagnen, utan stativ, med en sekunds exponeringstid, bländare 2,0 och ISO3200. Hade färgen inställd på sepialäget och jag är förvånad över vad den presterar. Som snapshot på landet tycker jag det här är helt okej :)

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Fint. Sepia har jag inte tänkt på att testa i de här sammanhangen men tydligen blir det bra resultat. Värre problem är att hitta bra mörka platser i Stockholm för stjärnskådning. Bor man i mörkaste Småland måste det vara lättare att få syn på objekten (även om man med viss ansträngning kan se Karlavagnen även inne i stan här)!

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentar Björn. Jag är väldigt imponerad över min nya kamera när det gäller att fånga enkla bilder i vidvinkelläge. När molnen skingrar sig så öppnar sig ett gytter av stjärnor. Exempelvis karlavagnen och polstjärnan åt norr och orions bälte och betelgues åt söder.

Nicke Grozdanovski sa...

Vi har en vacker stjärnhimmel här uppe i norr.. Jag önskar jag kunde fotografera de också. Fin bild Tomas :)