fredag 6 januari 2012

En brokig skara före dettingar

Vänsterpartiet har kongress just nu i Uppsala. Lars Ohly avgår som partiledare. Det slog mig just att jag har några bilder på folk som varit partiledare. Hur många känner du igen?

5 kommentarer:

Kjell E sa...

Ingen är obekant. Om du visste vad glad jag är. Även om jag ville ha delat ledarskap, så är Jonas jordskredsseger ett kvitto på vad vi har framför oss.
S och Mp som stödpartier, hisnande men fullt realikstiskt.
Nu "vänder vi blad".

Tomas Jonsson sa...

Kjell E: Så som situationen ser ut just nu med en borgerlig regering som bara kör på och ett stukat socialdemokratiskt parti sargat främst av sina egna genom falangstrider och planterade fula påhopp, så som situationen är så har vänsterpartiet ett brett politiskt fält att fylla.

Jonas har ett mycket brett stöd i partiet och även om det inte blev ett delat ledarskap så kommer han säkert att verka för att runt omkring sig samla företrädare med spets inom egna ansvarsområden.

Jag förstår att du är glad!

Elisabet. sa...

Grattis till er att ha fått Jonas S som ledare!
Även om jag inte är v:are, så tycker eller tror jag att detta blir något helt enastående!

Dels för att J.S. tycks så sympatisk och lugn .., dessutom är han en duktig talare!

Och så - inte minst - är han ju västerbottning ,-)

Ps. Så trevlig herr Adelsson ser ut, jo, det tycker jag verkligen .., och jag P1-lyssnade på väg hem från Växjö och hörde då C H Hermansson i ett pratprogram där han berättade om sitt liv. Ytterst intressant! Också en behaglig människa. Ds.

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentar Elisabet. Jag räknade faktiskt med att du skulle skriva en kommentar och lyfta fram Jonas Västerbottniska ursprung...

CH var inte ens fyllda 90 när jag tog bilden. Idag närmar han sig 95 men hjärnan verkar vara i god form.

Adelson (ska vara ett h nånstans) var glad när jag tog bilden, förmodligen för att han fick åka bil till Kalmar och inte riskerade att försenas med nåt tåg.

Anonym sa...

hoppas att dom inte hittar bidragsfusk mm som hos vissa andra som säger hoppsan det viste jag inget om. Men det beror ju på vem som fuskar eller hur. De flästa politiker har alltid ett lik eller två i garderoben.