söndag 19 februari 2012

Antiallianspunk på Puben i Blomstermåla

På lördagskvällen besökte jag Puben i Blomstermåla Folkets hus där det var punkafton. Två band stod på scenen. Från början var det tänkt att Fuzzter från Kalmar skulle spelat, men de fick ställa in eftersom sångaren fått halsfluss. I stället började ett lokalt band från Blomstermåla kvällen. Det var röj och kaos och ett under att sångaren alls kunde genomföra konserten...

Kaos när sångaren tappade brallorna. Han hävdade att hans punkbyxor krymt och inte gick att knäppa...


Kvällens andra band var Factum från Ålem. Det var en mer genomtänkt konsert där de spelade nyskriven antiallianspunk. Jag gissar på fyrtio personer i publiken, vilket var lite för lite för att den rätta stämningen skulle infinna sig. Det var drag och attityd på scenen men tillknäppt bland borden.

När det blev ny ledning för Folkets hus så skruvade man upp alla porträtt i Puben på artister som spelat på Folkan i Blomstermåla. Det handlar om 170 porträtt tagna av Blomstermålas numera pensionerade fotograf Conny Bremer på alla de stora artisterna under åren 1960–1990. Porträttsamlingen hängde tidigare inne i logerna, men numer är denna kulturskatt offentlig. Många av hans porträtt har också blivit skivomslag.


1 kommentar:

Anonym sa...

klööw