lördag 24 mars 2012

Innebandyns dag en epilog för Fliseryds IBK

I veckan fick vi veta att Fliseryds Innebandyklubb och Höjdarnas Kamratförening från Högsby går samman till en gemensam klubb. Det är två föreningar med varsitt seniorlag i division 3. Båda lagen hamnade i år på övre halvan i tabellen och en av målsättningarna med sammanslagningen är att på sikt avancera till högre divisioner.

Det var i samband med derbyt för några veckor sen som samtalen tog fart och vägen från ord till handling misstänker jag gick genom hjärtat som sa Ja, ja, ja. Jag gillar Fliseryds Innebandyklubb som har en positiv vi-känsla. Byggandet av sporthallen i Fliseryd med stora egna insatser, för tiotalet år sedan, stärkte den gemenskapen som känns direkt när man kommer upp till Fliseryd. Jag tror att den nya föreningen, som ännu inte fått något namn, och formellt är Fliseryds innebandyklubb som byter namn, kommer att bli riktigt bra! Fler folk på träningar med större konkurrens och underlag till fler lag. Mitt förslag till nytt namn är Emådalens IBK.

Som en epilog för föreningen genomfördes idag Innebandyns dag i Fliseryd och ikväll hålls årsfesten. Här är lite bilder från matcherna mellan juniorlagen och föräldrarna.


Inga kommentarer: