tisdag 3 juli 2012

Två bildminnen från Latitud 57 i Oskarshamn

Kommande helg är det dags för Latitud 57 – en tvådagars musikfest i Oskarshamn. Jag bjuder här på två bildminnen från förra årets Latitud. Mest hysteriska stämning var det när ungdomsidolen Danny skulle uppträda. Publikhavet bestod till övervägande delen av tonårstjejer – euforiska tonårstjejer. Kön till hans signering efter konserten var lång redan innan hans spelning. Jag stod bakom scenen när bandet avslutat sin spelning, plockat ihop sina kläder och gick ner från scenen. Plötsligt har det blivit ett hål i en presenning vid stängslet och där sitter några lyckliga tjejer som skriker efter Danny. Han var väldigt tillmötesgående och ställde upp och de fick naturligtvis sina autografer...


Mitt andra starka minne från Latitud 57 var Jerry Williams. Jag fotograferade konserterna för arrangören och hade tillgång till det heligaste backstageområdet dit de andra pressfotograferna inte fick komma. Jag ville ha en porträttbild på Jerry innan konserten. Jerry tror jag var den enda som hade egen chaufför med sig och mindre än en halvtimme innan konserten skulle starta kom hans bil in på området. Han satt i passagerarsätet och jag kunde ha tagit en bild, men valde att avvakta för att inte förlora förtroendet.

I stället gick jag till hans manager och frågade om jag kunde få ta en porträttbild på honom. "Vad ska du ha den till?" frågade hon. Det är för arrangören, svarade jag. "Då vill jag att arrangören säger det till mig" sa hon. Jag letade reda på en av festivalarrangörerna som intygade vad jag sagt och managern gick och pratade med Jerry. Det tog fem minuter och en mycket behärskad man med sträng blick kom fram till mig, tittade på mig och sa "ta bilden nu då". Jag tog bilden som kan ses här nedanför. En kvart senare står samma man på scenen och ger en helt annan bild: glädje, generositet och energi. Se fler bilder från Latitud 57.

2 kommentarer:

Maria sa...

Går det att få tillgång till bilden på Jerry?

Tomas Jonsson sa...

Hör av dig till mig via trj6904@yahoo.se