torsdag 27 september 2012

Några tankar och bilder en torsdag

Jag känner mig så oförskämt pigg varje morgon. Idag tror jag till och med att jag är feberfri. Den slemlösande medicinen lindrar hostan. Jag tror minsann att penicillinet är på väg att vinna kampen över pneumokockerna och rädda mig från lunginflammationen. Dygnsrytmen är helt rubbad eftersom jag sover när jag blir trött och jag är trött hela tiden, utom när jag vaknar på morgonen.

Igår funkade teven åter men i stället var det telefonen som var död. En sak som jag märkt när jag legat hemma och varit sjuk är att telefonförsäljarna är som tokiga i att ringa hem till mig. Men jag börjar känna igen numren och struntar i att svara. De desperata gamarna måtte ha varit frustrerade igår. Och så har Migrationsverket stoppat avvisningen av Tintin. Tänk om man plockade bort alla böcker om Hitler, skulle nazismen upphöra då?

Och så har vi fått ett nytt läraravtal. 4,2% på en lärarlön är väl ungefär lika mycket som 2,6% av en ingenjörslön, så vi lär ju inte komma ikapp andra akademiker med motsvarande utbildning som har högre lön. Tusenlappen minskar ju inte heller arbetsbördan. Trots sjukskrivning så ska jag nu sätta ihop ett biologiprov som en av mina klasser ska ha imorgon tillsammans med nån vikarie. För övrigt lär det väl bli rusning på Malmös kommunala bemannade toalett efter att alla kommunställda fått ett gratis toabesök med senaste lönen. Skitfint!


1 kommentar:

Elisabet. sa...

Du är mästerlig på att fånga ögonblicket med kameran!!
Krya på dig, herr magister!