söndag 18 november 2012

Småländska avtryck från senaste veckanJag visar

Det börjar nästan bli tradition nu att jag ska summera senaste veckan med en liten bildkavalkad. De senaste veckorna har innehållit mycket arbete hela dagarna och ofta även på kvällarna, så det har inte blivit så mycket tid över för fotografering. Veckan som kommer lättar det något. Snart börjar julmarknaderna som kan bjuda lite tillfälle till gatubilder. Tills vidare får ni hålla till godo med dokumentärbilder ur mitt liv...

Jag visar bilder för katten som tittar intresserat på en bild föreställande honom själv och hans bästa kattkompis som tyvärr blev påkörd förra året.

Riktar jag min lilla kompaktkamera upp mot himlen en klar kväll och försöker hålla kameran stilla i femton sekunder så blir resultatet så här...

Det är mörkt på natten och även på dagen.

Far och mor satt där i kökssoffan och jag såg bilden – de avskyr att bli fotograferade så därför har jag inte så många bilder på dem. Medan jag smög och hämtade min lilla kompaktkamera så hann morsan resa sig och gå därifrån. Just som jag tog bilden så reste sig även gubben med sin tidning. Hur lyder fotoordspråket; "tillfället kommer som en snigel och försvinner som en blixt"...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har nu haft din Canon 7D sen i våras om jag mins rätt, lever den upp till dina förväntningar, eller var det ett köp du ångrar. Kameran har fått mest ris i de recensioner jag läst, då mest att det har varit svårt med att den antingen bak eller frontfokuserar samt att det varit svårt att justera detta, även dess dåliga ISO-egenskaper har varit en besvikelse - vad är dina erfarenheter.

Tomas Jonsson sa...

Hej Anonym. Jag har haft min 7D sen förra våren och tagit omkring 50.000 bilder med den - främst sport och konserter där det blir många exponeringar.

Jag är överlag mycket nöjd med kameran. Innebandybilderna fotar jag numer i ISO 5000. Det där med frontfokusering har jag aldrig upplevt. Skulle det förekomma så kan man gå in i menyerna och justera med + och - för varje enskilt objektiv och kameran minns detta.

Autofokusen sätts mest på prov i sportsammanhang där det går fort. Jag tar i regel omkring 100-250 bilder på en match. Jag vågar påstå att fokusen ligger som den ska på alla dessa bilder. Om fokusen ligger fel beror det på handhavandefel (i hastigheten har jag missat spelaren och pricken ligger på väggen bakom exempelvis).

Observera att bilderna i denna artikel inte är tagna med 7D.