lördag 15 februari 2014

Sandbäckshult satte press på serieledarna Vöikers

Svartklädda Sandbäckshult ligger mitt i tabellen och behöver någon poäng till för att vara säkra på att slippa negativt kval. Men det var inte dagens match man skulle vinna. För motståndet stod IBK Vöikers, som trillade ner från division 1 förra säsongen och som legat stabilt i topp på tvåan. Sandbäckshult tog ju klivet upp från trean. Gästerna pressade på direkt från start i ett högt tempo och efter fem minuter gav det utdelning. Men hemmalaget vek inte ner sig, utan lyckades kvittera och fick även in ett ledningsmål.

Matchen kändes som 60 minuter powerplay. Vöikers hade bollen och höll ett högt tempo. Men Sandbäckshult lyckades förstöra deras spel och fick ytor för farliga kontringsanfall. Sandbäckshult stod för 60 minuter underbart boxplay. Det här är nog den bästa match jag sett damerna spela. Tre bra perioder. Det bjöds ramträffar åt båda håll. Vöikers vann till slut med 2–3 och var nog rejält skakade. En förlust som kändes som en seger!