lördag 9 januari 2016

Snart är vi alla miljardärer...

Har du nån gång slagit näven genom en glasruta och fått skärsår på handen och tvingats åka till akuten. Då är du garanterat en man och när detta hände var du berusad, singel och 26 år. Denna grupp dominerar fullständigt statistiken hos akutmottagningarna världen över som glasrutekrossare…

Antalet döda i svenska trafiken har slutat minska. Nu ligger det runt 265 personer per år. För tio år sen omkom dubbelt så många och för femtio år sen var det fem gånger så många, trots att det idag är mer än dubbelt så många bilar som då.

Både vägarna och bilarna har blivit säkrare. Bilarna är otroligt mycket säkrare idag. Men risktagande bilförare köper inte nya bilar. Därför syns inte tekniska säkerhetsfinesser på nya bilar fullt ut, förrän dessa bilar blivit några år och bytt ägare.

Antalet riktigt rika personer i Sverige fortsätter öka. Förra året blev nio nya svenskar miljardärer. Ingvar Kamprad, Stefan Persson och Hans Rausing toppar listan över de rikaste miljardärerna. Tillsammans har de tre nästan en biljon kronor, alltså tusen miljarder kronor. Det är mer än Sveriges statsbudget.

De senaste åren har ungefär nio nya miljardärer tillkommit varje år. Fortsätter det i samma takt så är alla svenskar miljardärer om en miljon år…

Inga kommentarer: