torsdag 30 juni 2016

Tre gamla bilder och lika många historier



Sitter och bläddrar bland gamla bilder. Jag har två utställningar på gång i Västervik. Den första är redan 15 juli. Till den har jag valt ut bilder redan. Men sen i oktober ska jag ha en större egen utställning och den har jag tänkt göra färdigt nu i sommar.

Den översta bilden tog jag i Timmernabben för några år sen. Jag köpte den här spegeln av mannen som tillverkat den av gammalt rivningsvirke från Ristomta. (Notera selfien.) Jag träffade på honom på nytt i veckan när han sålde ut det sista. Han berättade att han började arbeta som rörmontör när han var elva år gammal. I 50 år jobbade han för samma firma innan han gick i pension när firman bytte ägare. Som pensionär började han slöjda och bygga möbler som han kom att åka runt och sälja. Det hann bli 20 år innan han nu har sålt sina maskiner och bränt upp virkeslagret och tagit pension på riktigt.

Nedan ännu en selfie från en auktion. Mannen satt och vaktade på byrån hela tiden jag var där. Sista bilden på kvinnorna gillar jag. Jag träffade på dem på Algutsrums marknad på Öland. De sålde textilslöjd som de "köpt dyrt och sålde billigt" som de sa. De åt sina medhavda äggmackor när jag tog en bild på dem.



måndag 27 juni 2016

Pensionärsinstagrammar med Instax


Plockade fram och luftade min Instax, direktfilmskamera från Fujifilm. Att få ut bilderna direkt på papper och se dem växa fram är häftigt. Den gamla polaroiden är väl det närmaste instagramflödet av bilder man kan komma.



söndag 19 juni 2016

Bilder från senaste veckan #24


Den gångna veckan har för min egen del präglats av avslutet med mina elever i år 9 som jag arbetat med de senaste åren. Vi har haft en fantastisk avslutningsvecka med sol, bad, god mat och häng och en avslutningsdag med mycket tårar. Jag kommer att sakna dem.

I fredags fick jag lite nya fotoprylar. Jag har köpt ett litet 50 mm-tele till min Fujifilm X100 och en smidig liten blixt som passar till alla mina små kompaktkameror. Jag håller på att lära mig grejerna. Tränar på sommaraktiviteterna som nu dragit igång. Det blir nog ännu en sommar när jag håller mig i hembygden med dagsutflykter och några enstaka längre turer utanför länsgränsen.


Gropie. Jag och en slingrande huggis som inte ville vara med...

Mina kära niondeklassare som nu går vidare.

Fina blommor.

Glad kisse.

Kronobäcksdagen.


söndag 12 juni 2016

Bilder från senaste veckan #23


Det är en fin tid nu. Långa kvällar. Ljumma dagar. Förväntan inför det annalkande sommarlovet. Flädern har börjat blomma, den doften, då är det sommar! Katten är glad och håller sig hemikring. Förra året vid den här tiden var han iväg sju dygn och det var inte skoj. Skönt att ha honom hemma varje dag.

Annars inte mycket att skriva om. Tiden rusar fram så snabbt. Bara, typ, en blinkning sedan det var vinter, och vips, har det gått ett halvår, och det är sommaren 2016.