måndag 19 februari 2007

Stackars fattiga politiker i Kalmar län


Politikerna i Kalmar län har sämst arvoden i hela landet. Det är en av huvudrubrikerna i tidningen Östran/Nyheterna idag (tyvärr finns inte artikeln på webben). Kanske det är dags att ordna soppkök i kommunhusen och i landstinghuset för att mildra misären?

Alltså vem bestämde att detta skulle bli en nyhet? Varför skulle just politikerna lyftas fram? Över huvud taget så ligger Kalmar län risigt till i lönestatistiken, det gäller naturligtvis även politikerna. Därför vore det bätte att uppmärksamma undersköterskor och barnskötare som inte bara har riktigt usla skitlöner utan dessutom är hänvisade till vikariat eftersom politikerna inte vill fastanställa dem.

Det skulle vara intressant att veta vem som ligger bakom artikeln om de stackars fattiga politikerna. Två personer intervjuas i artikeln - dels ordföranden i landstingsstyrelsen och dels Mörbylångas kommunalråd. De är naturligtvis politiskt korrekta i sina uttalanden. Men jag skulle inte bli ett dugg förvånad om det snart dyker upp förslag om höjda arvoden med motiveringen att Kalmar län generellt ligger för lågt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Klarar de sig inte på sin lön får de väl göra som alla andra, uppsöka socialkontoret och ansöka om socialhjälp. Det är vad deras väljare får göra i samma situation.
Tipsa dem om det!

Anonym sa...

Jag är mest förvånad över att Östran själva låter bli att kommentera/analysera reportaget i en egen artikel. Alltså, här snackar vi om en socialdemokratisk tidning och så kan/vill de inte ta upp hur politikerna har det i förhållande till de tjänstemän som står under dem? Vad har man då dagstidningar till för nuförtiden, ska man bara få nyhetsinslag och ev. läsa deras egna analyser i en lättfattlig ledarspalt på andrasidan serverad till sig kan man väl lika gärna läsa nyheterna på nätet?


Tidningspressen är alltmer på väg mot sin egen grav, när de låter det luftiga textutrymmet upptas på nåder mellan diskmaskinsannonserna börjar man alltmer på den onda cirkeln som till sist slutar med sin egna förgörelse.

Anonym sa...

Nepp, landstingssystemet är låst... Där går det inte att göra ngr förändringar. Vi kommer alltid att ligga 10% under riksdagsledamotslönen.

Anonym sa...

Lyckas inte skriva dit mitt namn på det ovan.

Johnny

mammamia sa...

Om jag hade hälften av en politikers arvode vore jag glad,även om det var en politiker i Kalmar län *Asg*

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det finns i varje fall ingen anledning att klaga på att nivån är för låg vare sig det gäller landsting eller kommun....

henrik sa...

Storyn är från senaste numret av sveriges kommuner och landstings tidning "Dagens samhälle"
Där man kollar lönelistan i Kalmar landsting. Toppar gör överläkaren med nätta 150.000/mån under 2006.
Klart det är för höga löner många gånger till politiker.
Själv är jag ny i köttgrytan med saftiga 4000/mån i egenskap av socialnämndsordförande.
Henrik