söndag 11 februari 2007

Tystnadens kultur breder ut sig i Nybro


En förhärskande tystnad breder ut sig i Nybro. Den kommunala förvaltningen tycks vara präglad av en kultur som gynnar den tyste. Den som är inställsam premieras, medan den som värnar invånarnas kvalité stigmatiseras som bråkstake.

Mellancheferna i Nybro är skitskraja för att just deras verksamhet ska få offentlig kritik. I sin iver att klättra på karriärstegen och få fasaden att skina blank så skrämmer de personalen till tystnad genom propåer som direkt strider mot grundlagen.

För att korthuset inte fullständigt ska falla ihop så tvingas Markus Lund, kommunalråd i Nybro, dementera det alla vet, nämligen att kejsaren är naken. Medan cheferna dunkar varandra i ryggen så stiger frustrationen bland personalen. Verksamheterna går på knäna och jag har hört skrämmande berättelser från exempelvis skolan.

Det är dags att personalen gör uppror! Tillsammans kan ni smida ert verktyg som vapen. Låt inte förtryckarna fortsätta, använd er yrkesstolthet, gör revolution och avsätt dem. Ni har medborgarna på er sida! Med samlad vilja, ryggrad och stolthet kommer ni att segra!

Andra bloggar om: , , , , ,

3 kommentarer:

jinge sa...

Men hallå?

Kan du inte vara lite mer konkret och lämna referenser/länkar?

Gör du det så kommer säkert fler att skriva om det.

Tomas Jonsson sa...

Det finns inga permanenta länkar. Artiklarna på bilden kommer från Östrans ledarsida 1 och 3 februari. Det som skrivs i de artiklarna stämmer helt med vad jag hört från bekanta som arbetar i Nybro kommun.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det var ingen som klagade i Östtyskland heller....

Som sagt.

;-)