torsdag 15 mars 2007

Huggorm och blåsippor pekar på vår!


Blåsippa. Har ordnat mig en ledig dag och ägnar mig åt att insupa vårluften. Lite kyligt. Men blåsippor finns det gott om, bland annat här vid Sandbäckshult.


Huggorm. I riset på banvallen får jag syn på en nyvaken orm med sick-sack-mönster på ryggen. Jag kravlar under en taggtråd och river mig på en taggbuske så att blodvite uppstår - allt för att komma runt och fånga huggormen på bild från rätt håll. Vad gör man inte för en bra bild och ett tydligt vårtecken.


Hammarby, Högsby. Läste i tidningen att tranorna kommit hit. Men när jag under en halvtimme satt och bevakade det blöta området runt Emån, strax söder om Högby, så kunde jag bara se kanadagäss och sångsvanar. Ett tåg passerar på väg in mot Högsby.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

10 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Nöjde du dig med att fotografera huggormen? Jag hoppas det, för du vet väl att alla ormar (och ödlor) är fridlysta numera?

Tomas Jonsson sa...

Jag är naturvetare och som sådan vill jag se en artrikedom och ett naturligt urval med minimal mänsklig inblandning.

Fredrik sa...

Ja, framåt för biologisk mångfald!

Kerstin sa...

Blåsipporna ser jag inte än. Däremot blommar snödropparna sedan en vecka och påskliljorna är långt uppe.

Men tranorna har kommit hit (nära Tranemo kan man tänka /som ligger nära Borås). De trumpetar på så det står härliga till och betar på åkrararna runtom där vi bor.

Nicke Grozdanovski sa...

Kul att du skriver om Hammarby du med Tomas :-) Jättefina bilder

Tomas Jonsson sa...

:-)

Hur går det för Hammarby mot Edsbyn?

mammamia sa...

Den ormen ser FARLIG ut!!

Men så har jag ormskräck,också :-)

Tomas Jonsson sa...

Mammamia: Första gången som jag såg den så låg den helt still. Jag studerade den under säkert en kvart, men den låg still. Den låg i en brant slänt nedanför järnvägsspåret och längst ner var en taggtråd och därför kom jag inte närmare än tre meter ifrån den. Jag kastade några gruskorn mot den, men då den inte rörde sig antog jag att den var död.

Jag gick en runda i skogen och kom tillbaka tre kvart senare och tittade åter till huggormen och just då reste den upp huvudet lite. Jag blev eld och lågor och tog mig under taggtråden och igenom en taggbuske för att komma nära ormen och framifrån. Så på kanske en meters håll, hukande i slänten zoomade jag med mitt 300 mm-objektiv och tog ett antal bilder.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag är klar med mitt tips, men den är inte offentlig än..*s* Men att jag skulle tippa annat än Bajenseger är inte speciellt troligt :-) Du kan läsa mitt "inför Final" artikel som kommer under helgen

mammamia sa...

Bakom fina bilder ligger ofta mycket arbete ;-)