söndag 15 april 2007

Dörrarna stängda även för dörrstängarnas parti


Nu stängs dörrarna för Sverigedemokraterna. Det må vara en demokratisk brist att ett politiskt parti inte kan hitta en lokal där man får vara och hålla medlemsmöte. Men jag kan inte låta bli att reflektera över att partiet nu får smaka sin egen beska medicin.

Plötsligt får också Sverigedemokraterna uppleva hur det känns för alla de människor med avvikande religion och hudfärg som Sverigedemokraterna vill stänga dörren för så de inte kan komma in i Sverige.

Stängda dörrar är aldrig bra i ett öppet demokratiskt samhälle. Stängda dörrar får blåsippor att vissna!

Andra bloggar om: , ,

42 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahahahaaa så löjligt skrivet! Sverige är det land som ligger i särklass på att ha vidöppna dörrar för invandrare. Om du inte ser problemet i detta så borde vidga dina vyer lite mer, läs nyheter i andra länders tidningar tex. Håller man en fågel för hårt så dör den, men håller man inte den alls så flyger den iväg. Dvs, Sverige spårar ur, men förvisso blomstrar landet om vi håller hårt i traditioner och ser vår egen kultur som tillråckligt berikande.

Jens sa...

Det låter på dig som att det är gudomlig rättvisa som gör att sd inte får tag i någon lokal, när det i själva verket är dina stenkastande åsiktsfränder till vänster som är orsaken.

Anonym sa...

Sverige är en djävla facistland där oliktänkande systematist förföljs. Att inte Europarådet reagerar och ingriper i det här facistiska tänkandet som härskar i Sverige.

Anonym sa...

hhhh

Anonym sa...

nnnn

Ironikern sa...

Starkt jobbat matteläraren.

Nicke Grozdanovski sa...

Bra skrivet Tomas..

Rune sa...

Är det några som är och har varit dörrstängare så är det ju dina partikamrater i Sovjet, Nordkorea och det sk.DDR.
De kunde konsten att bygga murar.

Anonym sa...

Rätt som det är kommer inte era vänsterfascistiska åsikter att vara rumsrena längre. Själv ser jag gärna militära insatser mot de autonomas sk demonstrationer.

Mattias B Johansson sa...

Sverigedemokraterna har hittat och bokat lokaler för riksårsmötet vid ett flertal tillfällen, problemet är att terroristorganisationer som tex AFA hotar att förstöra deras anläggnngar alternativt bombhotar anläggningen. Det är inte särskilt svårt att förstå de som äger anläggningarna att de inte vill ta dessa risker. Dessa löss i demokratinsflagga har fått härja alldeles för fritt under alldeles för lång tid, från riksdagshåll har man aldrig gett tillräckligt tydliga direktiv. Jag tycker ändå att man lyckats någorlunda med att förebygga brottsligheten från andra sidan myntet, dvs extremhögern.

"Plötsligt får också Sverigedemokraterna uppleva hur det känns för alla de människor med avvikande religion och hudfärg som Sverigedemokraterna vill stänga dörren för så de inte kan komma in i Sverige."

All världens befolkning har ju knappast rättigheten att erhålla medborgarskap i Sverige. Även FN förespråkar att TUT(Temporära UppehållsTillstånd) skall vara regel, till skillnad från PUT(Permanenta UppehållsTillstånd) som enbart tillämpas i dagens Sverige.

Dessutom har Sverigedemokratena aldrig ifrågasatt att hjälpa de som är förföljda i sina hemländer. Den flyktingströmmen som når Sverige varje år är ca 2000-3000 personer(alltså i runda tal ca 5% utav de som fått PUT i Sverige de senaste 20 åren har varit flyktingar enligt FN).Men jag kan komma till dig Tomas under veckan, så förväntar jag mig att du inte stänger någon dörr för mig. Och att jag får husera hemma hos dig de närmaste veckorna :)

T.L. sa...

Alltså... Är du verkligen en lärare!? För du verkar ju inte har lärt dig någonting själv om livet... Det är meningen att du ska lära ut saker, inte sprida en massa felaktig propaganda.

För det första så vill inte SD stänga dörrarna, så du har fel redan från början i ditt skämt till blogg inlägg. Du kanske ska börja lyssna mer på fakta å på vad som är riktigt, i stället för en massa skit snack å propaganda som hjärntvättar dig tills du vet varken in eller ut.

Om du vill veta vilka som förtrycker å diskriminerar, så kan du börja titta dig själv i spegeln. Sen kan du ju slänga över blicken till t.ex. S, M, Feministpartiet, Median o.s.v.

Men när du håller på och kastar skit och felaktiga anklagelser mot ett parti som inte har gjort sig skyldig till nån av dina anklagelser, så borde du skämas... Du borde skämas!

Tomas Jonsson sa...

T.L: Och du borde lära dig stava. "Därför förespråkar sverigedemokraterna en restriktiv invandringspolitik" är hämtat från sd:s hemsida och det tycker jag stämmer väl överens med det jag skriver om att sd vill "stänga dörren så de inte kan komma in i Sverige". Så har jag fel så står det fel på sd:s hemsida!?

Fredrik Bendz sa...

Det är förvisso beklagligt att brunskjortorna hindras av vänsterterrorister från att verka i det parlamentariska systemet men jag måste hålla med om att det är fan så humoristiskt att de som vill stänga Sverige kanske tvingas hålla till utomlands.

Mattias B Johansson sa...

Tomas:

Lågvattenmärke att du alltid angriper något annat än att diskutera. T.L:s text är ju fullt begriplig! Tänk även ifall det vore så att T.L. lider av dyslexi?

Man får väl dock säga att även du kanske har börjat inse vissa saker. Följande skrev du för några år i Figeholmsposten angående bla en restriktiv invandringspolitik:

"Sverigedemokraterna är en odemokratisk rörelse! På sin hemsida skriver de bland annat att "ett etniskt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en etniskt heterogen statsbildning" och fortsätter "Därför förespråkar Sverigedemokraterna en restriktiv invandringspolitik, liksom att ett repatrieringsprogram av icke assimilerade invandrare skall sättas i verket." Repatriering innebär att invandrare som inte lever upp till det likformiga levnadssätt som rasisterna upprättat, skickas tillbaka – utan någon hänsyn. Alltså de som inte tycker som Sverigedemokraterna får inte bo i Sverige, underförstått de som har avvikande åsikter tillåts inte föra fram dem – knappast demokratiskt...

Detta innebär att Sverigedemokraterna kämpar för ett bakåtsträvande samhälle, uppbyggt kring egoistiska och inhumana tankar med höga murar och taggtrådsstängsel mellan människorna. Ett sådant samhälle föder en konkurrens som tar död på kultur och livsglädje. I ett sådant samhälle finns ingen plats för handikappade, sjuka och udda människor, utan dessa förpassas i bästa fall till fängelser, i sämsta fall skjuts de på ort och ställe!"

Anonym sa...

Rune ja murar byggs en i israel på palestinsk mark

Anonym sa...

Antidemokratiska medel har ju alltid varit kommunisternas metod så självklart har du som stalinistisk mattelärare samma förkärlek för förtryck av oliktänkande. Tänk att du som lärare inte har lärt dig nånting av historien. Du kanske borde åka på studieresa till förintelselägren och se vad resultatet av dina åsikter blir i förlängningen?

Anonym sa...

Och du ska va lärare? Tycker nog att lärare borde vara lite mer, ja du vet...införstådda med demokratibegreppet. Eller demokrati är kanske inget att ha? Hoppas verkligen att du inte försöker överföra dina hemska stalinistiska åsikter på dina elever, skolan ska vara politiskt neutral om du inte visste.

Fan jag ångrar att jag ens kommenterade detta skräpet...

Men en sista sak måste jag säga...och gråt dig nu inte till sömns...men det är faktiskt så att de flesta svenskar inte vill ha en stor invandring. Det du! Därmed har SD en enorm potential att växa om bara folket förstår att det är den allra viktigaste frågan för vårt land och folk.

Vi ses i riksdagen 2010 (om ni är kvar vill säga). Nattinatti.

Anonym sa...

Laste att Sverige tar emot ca 40% av alla flyktningar som soker sig till Europa fran Irak - det gar val kanppast att ha oppnare dorrar an sa???

Ar man 'rasist' om man tycker att andra lander i EU skulle kunna ta emot fler och Sverige farre???

Ej Sverigedemokrat

Tomas Jonsson sa...

Angående flyktingarna från Irak så är närmare två miljoner irakier på flykt. 9065 av dem kom till Sverige förra året och av dem fick hälften bifall på sina asylansökningar. Hälften av de irakiska flyktingarna som kom till EU-området kom just till Sverige. Men det är ändå en bråkdel av alla irakiska flyktingar som vi hjälper.

Totalt sedan USA invarderade Irak så har ungefär 15000 irakier kommit till Sverige.

Nu arbetar Migrationsverket med ett återsändarprogram där kanske 1400 irakier ska sändas tillbaka. Det tycker jag är fel. Irak är inget fredligt land idag. Dagligen kan vi läsa om självmordsbombare, bilbomber och attentat som dödar massor med oskyldiga människor.

Mattias B Johansson sa...

Tomas Jonsson:

Kanske mer lämpligt att tillämpa TUT då?

Väntar fortfarande på svar...

mammamia sa...

Oj oj,vad trött man blev av att läsa alla kommentarer här...
Men det som JAG läst om sd,lockar inte mig iaf...
Hellre röstar jag på V,som INTE kommer att försvinna 2010,jag tror att V kommer att göra ett BRA val då,till skillnad från sd..
Märk väl att jag är medlem i ENHET,som jag troligen röstar på i 1:a hand...

Jag FATTAR INTE varför inte gränserna kan vara öppna för alla som vill bo i vårt usla land...
Enligt FN:s konvention om mänskliga RÄTTIGHETER så har man RÄTT ATT BOSÄTTA SIG VAR MAN VILL!!
(rätta mig på den punkten,om jag har fel!)

Mattias B Johansson sa...

mammamia:

Då misstycker du inte om jag bor hos dig året ut?

("FNs förklaring om de mänskliga rättigheterna:

Artikel 13
1. Var och en har rätt att fritt förflytta sig och välja bostadsort inom varje stats gränser."

En väsentlig skillnad från att bosätta sig var man vill.)

Nicke Grozdanovski sa...

Jag har läst Tomas artikel flera gånger och jag kan inte förstå den ilska som riktas mot honom. Men på något sätt har Tomas prickar en öm tå hos vissa och jag är glad att jag står på samma sida som du Tomas. Vi som kämpar för det jämlika samhället och alla människors lika värde.

Mange sa...

Börjar bli trött på de evinnerliga fraserna som "kämpar för det jämnställda och alla människors lika värde" samt klassikern "vi som tillhör ett parti med demokratisk grund". Vicken lögn!

Människors lika värde är det när man inte ser till barnets bästa och placerar ett oskyldigt barn hos Totto och Muhammed? Demokrati är det när man fjäskar för muslimer som vill införa tvångsgifte, könsstympning, halalslakt, en anskrämlig kvinnosyn samt andra vidrigheter.

Skulle vara intressant att höra er åsikt om Finland som i stort sett inte tar in en enda invandrare. Vad kallar ni dom då?

Du Tomas är en otäck person. Jag finner dig verkligen skrämmande!

Nicke Grozdanovski sa...

det är du Mange som är en otäck person med dina fördomar och demokratiska förakt. Det är inte ens värt och kommentera dina låg stående argument.

Patrik sa...

Tomas hur avtrubbad är du egentligen? Dörrarna är stängda p.g.a. våld och hot mot ett demokratiskt valt parti och detta händer i Sverige.

Oavsett vad du tycker om Sd, så tänk på att politiskt våld och hot inte känner några partigränser. Nu fick dina sd-föraktande gelikar lyckosamt igenom Sd's mötesflytt till Danmark, genom hot om våld. Vilket parti tror du dessa metoder kommer prövas på nästa gång?

Mange sa...

nicke: I brist på argument brukar munnen va full! Om du någonsin tuggat ur munnen med din kommunistiska propaganda och borstat tänder noga så kan du slå upp ordet demokrati.

Jag hatar dina åsikter men jag är berädd att dö för din rätt att uttrycka dem.

Det är demokrati i sin korthet! Men du har väl redan slevat in en slev till innan du tuggat färdigt?

Mange sa...

Sorry jag glömde min bloggadress:

http://fianuffe.blogspot.com/

Mattias B Johansson sa...

Nicke:

Det beror måhända inte på den skadeglädje som Tomas visar upp över att terrorister på vänsterkanten lyckas inskränka demokratin via våldsmetoder. Mötesfriheten är en grundpelare i vårt demokratiska samhälle och något som en sann demokrat torde stå upp för. Istället för att visa skadeglädje över att inte alla medborgare kan åtnjuta den.

Förvisso kanske det förhåller sig så att vissa vänsterpartister har lite svårt för det här med mötesfrihet och yttrandefrihet med tanke på sin historiska anknytning till kommunismen

mammamia sa...

mattias b;du får gärna bosätta dig i vår byhåla,du får tyvärr inte rum i mitt hem...
Vi är sju pers på 160 kvadrat..

Men jag fattar inte vad allt det här tjafset är bra för....
Ochjag fattar inte varför endel har sån panikskräck för människor med annan kultur eller religion...

Det är ju rädsla det här handlar om,inget annat.

Nicke Grozdanovski sa...

Mange mange... du behöver inte föreläsa mig om vad demokrati är. Det har jag koll på själv. Men om demokrati är byggd på intolerans och förakt för andra människor då är det ingen demokrati. När man vräker ur sig ord som
"Demokrati är det när man fjäskar för muslimer som vill införa tvångsgifte, könsstympning, halalslakt, en anskrämlig kvinnosyn samt andra vidrigheter"

Allt det där är olagligt i sverige så det får inte förekomma oavsett om du är svensk eller muslim.

Om du har dessa som argument så är det svårt att ta dig på allvar, då bygger din främlingsfientlighet på en stor rädsla för andra människor.

Nicke Grozdanovski sa...

Mattias... Jag vet inte om du har läst Tomas artikel? Inte ord finns där om att det är bra att ni sverigedemokrater inte får hålla ert möte i Sverige. Däremot reflekterar han över stängda dörrar som ni vill ha för invandrare och att ni får uppleva hur det känns att inte vara välkommen. Han avslutar sin arikel med att "Stängda dörrar är aldrig bra i ett öppet demokratiskt samhälle. Stängda dörrar får blåsippor att vissna!" Det är ett försvar för yttrandefriheten och mötesfriheten.

Så skippa snacket om att vi i vänsterpartiet har svårt med yttrandefrihet eller mötesfrihet pga för historiska historia.

Men ni läser väl artikeln som Fan läser biblen. Men det är erat bekymmer.

Mattias B Johansson sa...

Nicke: Jag kan ju inte ge en 100%-ig bild utav vad Tomas tycker och tänker. Jag tolkar dock inlägget med att han sitter på en viss skadeglädje över att vänsterextrema terroristgrupper inskränker demokratin och mötesfriheten. Särskilt med tanke på hur Tomas tidigare agerat i sammanhang med SD eller diskussioner. Han har genom åren skrivit insändare om att vi skall nekas att exempelvis hålla bokbord på skolor och ges samma möjlighet som andra partier att informera om våran politik. I Figeholmspostens nätupplaga så gav han en bild om vårat parti att vi skulle vilja avrätta handikappade sjuka och udda människor. Han kallade oss även vid "otäcka våldtäktsmän". Och han ger sig även på att reda ut vilka som företräder Sverigedemokraterna :"Till dylika rasistiska partier dras ljusskygga renrakade obildade reptiler som har mycket dåligt självförtroende och försöker hitta en egen identitet! Tillsammans med de andra brunrockarna trampar de sedan omkring i sina kängor, i en egen fantasivärld som de tror är den rätta. Bland ett gäng idioter blir även den dumme snillrik.". Tomas visade även att han inte vill(eller kan) diskutera med Sd, på min insändare så skrev han saker som handlade om allt annat än det jag ifrågasatt hos honom. Och i hans korta svar avslutar han med "Jag ogillar att brottas med grisar varför min debatt med Sverigedemokraterna härmed är avslutad".

Jag har lite svårt att ta personer på allvar som aldrig kan diskutera på en civiliserad nivå. Det är rena sandlådenivån att tillgripa sådana metoder.


Det med stängda dörrar för invandrare får du gärna utveckla. Tomas är ju utav åsikten att inga som helst restriktioner skall finnas i invandringspolitiken, alltså en helt öppen invandring till Sverige. Med det resonemanget så vill i princip alla partier "stänga" dörrar för invandrare.

Mattias B Johansson sa...

mammamia: Varför skulle det handla om rädsla? (utveckla gärna)

Jag ser dock med oro över islamismens utbredning över delvis europa.

Ola Åkesson sa...

Islamismens utbredning???
Islam är en växande religion det håller jag med om men man islam tvingar ingen att vara troende, alla nya muslimer blir muslimer frivilligt.
Det är inte islam vi skall vara rädda för utan extremism i olika former, där den växande kristna extremismen i USA är flera gånger farligare.
Om man lär sig vad islam är så kanman inte vara rädd för den religionen. Islam är en from religion och inte något du behöver vara rädd för, Mattias.
Din rädsla beror endast på okunskap...

Mange sa...

Jo jag är rädd. Rädd för sådana som Lars Ohly. Riktigt rädd efter vad jag hörde honom säga ikväll!

Nicke Grozdanovski sa...

Mattias.. Då tolkar du artikeln fel. Men det kanske är medvetet vad vet jag. Jag kan inte se att någon är skadeglad för att ni åker utomlands för att hålla ert riksmöte.Det är däremot ett konstanterade

Efter att ha sett din partiledare i går så stärks min bild av sd som ett parti som stänger dörrar och som likt en LP-skiva som hackar hela tiden återkommer till "invandrarproblemet".

Mattias B Johansson sa...

nicke: Det var inte även så att Mona Sahlin provocerade fram det i vissa fall? Debatten blev inte lika givande som den mot Per Schlingmann där fler sakfrågor debatterades än enbart invandringspolitiken. Den debatten anser jag nog vara en utav Jimmies bästa. Och jag medger även jag att jag hade hoppats på att denna debatt även skulle belysa fler frågor. Men med tanke på att det är just vad gäller i/i frågor som Sd skiljer sig mest från de övriga riksdagspartierna, så är det ju givetvis där våran potential är som störst(sett till en enskild fråga eller politiskt område). Så jag tycker heller inte att det är särskilt anmärkningsvärt att det blev så heller, vi är inget gigantiskt parti á la Socialdemokraterna som nu i opinionsmätningarna ligger en bit över 40%(i runda tal 10 ggr större än Sd).

Mattias B Johansson sa...

ola åkesson: Nu var det inte främst islam som religion jag pratade om, utan islamism. Alltså en politisk rörelse som bygger på islam, det gemensamma målet för dessa rörelser är att de skall bygga på de religiösa skrifterna. Här är knappast min oro, obefogad. Du anser att politiska rörelser utav kristendomen i exempelvis USA är något att känna oro för, men inte liknande politiska rörelser som bygger på islam?!? Där får du verkligen förklara dig.

Islamismen breder ut sig över delar över europa, detta utan att någon större diskussion hålls om detta problem. Detta är ett faktum. I Turkiet så tas detta problem dock upp på ett helt annat sätt och även där finns en stor oro för en islamisering utav Turkiet. Under förra veckan hölls även en massprotest mot islamism i Turkiet där uppemot 300 000 deltog!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=639129

Anonym sa...

Det här är fakta.

Vårt land tar emot fler människor än det kan ge jobb.

Vårt land kan inte trolla fram jobb åt människor som inte bryr sig eller anstränger sig för att lära sig landets språk (företags annställda vill kunna kommunicera ordentligt för ett bra arbetsresultat)

Våra skattepengar går till invandringen utan att vi får vara med och bestämma om det.

Ghetton med hög arbetslöshet och våld bildas när man tar in för mycket invandrare och sätter dom på samma ställe (samma ställe eftersom kommunerna inte har plats)
Om det inte finns plats så ska man väl inte ta in fler?! idiot sosse!

Tomas Jonsson sa...

Så där resonerar en betongsosse som förväntar sig att staten ska sköta allt. Fakta är att invandrare är mycket duktiga på att starta egna företag och skaffa egen försörjning.

Arbetslösheten i Sverige sjunker. De invandrare som inte lyckas få jobb omfattas av exakt samma skydd som infödda svenskar. Det finns ingen särbehandling.

"Våra skattepengar" undrar jag över vad du menar. De pengarna tillhör väl ändå de människor som betalar skatt och där finns ju många invandrare med.

Så din "fakta" får du nog uppdatera lite innan du blir trovärdig!

Om du verkligen ser arbetslösheten som en fara och vill göra något åt det så skulle jag vilja veta vad du har för lösning på den ökande ungdomsarbetslösheten - för det är ett dyrt bekymmer!

Bo A Hjort sa...

Jo här ca 10 mil från Blommmstermåla är många invandrare bra på att skaffa försörjning. Men jag tror inte det är godkänd vare sig hos SKM eller Polismyndigheten. Men visst finns det många som gör rätt för sig också. Så det går inte dra alla över samma kam!