onsdag 11 april 2007

Med ett provocerande tilltal

Lite förvånad blev jag igår, när de ringde från Sveriges Radio Kalmar och undrade vad jag egentligen menade och om det var vänsterpartiets åsikter.
Greppet hårdnar och åter kunde vi se att strejkvapnet fungerar utmärkt! Ska vi göra slut på slaveriet i vårt land så får vi slita makten ur borgarens hand! Det enda som kan få kapitalismen att gå med på nåt är att man slutar jobba så de inte får nån vinst!
Tomas Jonsson
Förra veckan hade jag ingen lust att skriva, men jag kastade ur mig ett livstecken där jag på några korta rader summerade veckans händelse.

Jag skickade den giftiga delen som insändare till dagstidningarna. "Jag satte kaffet i vrångstrupen" kommenterade en kristdemokrat mitt ordval idag. Nån antydde "plakatkommunism". Men var det så farligt egentligen!? Med ett annat ordval men samma innebörd så hade ingen reagerat.

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Hepp, vad du menade? Fattade de inte det?

Själv tycker jag din sista mening är mitt i prick. En femetta!

För precis så är det, varför vill borgerligheten över hela världen begränsa strejkrätten?

Fast ordval är viktiga. Man kan genom fel ordval skymma budskapet och det är att spela motståndaren i händerna.

Anonym sa...

äntligen ÄNTLIGEN har högervridningen av Vänsterpartiet stoppats!

Med kamratliga hälsningar,

Jon Hansson, RKU Alingsås

Anonym sa...

strejkvapnet är det vi arbetare har att ta till så har det alltid varit dom som reagerar mot det vill inte se klassskillnaderna som finns så enkelt är det /Micke

Nicke Grozdanovski sa...

Det bästa med detta är denna kristdemokrat som satte kaffet i felstrupe. Det låter bra det, inte för att kristdemokraten gör det utan då vet vi att vi inte är på samma planhalva som dessa.