tisdag 10 april 2007

Sex timmars arbetsdag bättre än pigor

Den borgerliga regeringen fortsätter att gynna de redan rika och välbeställda med förmåner och skattelättnader. Det är lågavlönade och hårt arbetande som får betala kalaset.

Enligt en undersökning av Skop så tycker 70 procent av befolkningen att satsningar på den offentliga sektorn är viktigare än att införa hushållsnära tjänster. Men vad bryr sig borgarna om det? De svarar med att vilja sälja ut och avreglera den offentliga sektorn och i stället lägga pengarna på pigavdrag.

En Sifoundersökning berättar att 38 procent av de heltidsanställda tycker att det är svårt att hinna/orka med att arbeta heltid. För dessa skulle sex timmars arbetsdag vara mer värdefullt och ge större livskvalité än om en piga kommer och städar och tar hand om barnen. Kortare arbetstid skulle sannolikt hindra människor från att bli sjuka och utslitna.

Sex timmars arbetsdag har stort stöd bland barnfamiljer enligt en undersökning av Rapport/SCB. 42 procent av barnfamiljerna vill införa sex timmars arbetsdag.

Att införa sex timmars arbetsdag för alla heltidsanställda vårdbiträden och undersköterskor inom Sveriges kommuner och landsting skulle kosta 5,3 miljarder kronor. Dessutom skulle det ge 69 000 nya riktiga jobb till arbetslösa.

5,3 miljarder kronor skulle alltså ge 69 000 nya jobb och gynna lågavlönade hårt arbetande kvinnor. 4,8 miljarder kronor förlorar staten när förmögenhetsskatten tas bort. Dessa pengar ger inga nya jobb, utan gör bara de redan rika ännu rikare. Det avslöjar också att det "nya arbetarpartiet" moderaterna inte är något annat än ett gammalt sunkigt högerparti som vill öka klassklyftorna.

Om den borgerliga alliansen verkligen vill skapa nya riktiga jobb och underlätta för stressade småbarnsfamiljer och andra heltidsanställda så är sex timmars arbetsdag den bästa lösningen!

Andra bloggar om: , , , , ,

5 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

jag håller med dig till punkt och pricka. En bra artikel, gärna som insändare.

Tomas Jonsson sa...

Nicke. Det är en insändare som jag publicerar på bloggen. Skickade den igår till en handfull tidningar.
:-)

Anonym sa...

Åh, nu är du så där härligt porrig igen Tomas:

"Jag vill ha sex, Sex, SEX timmars arbetsdag!"

:P

ROLLE sa...

Håller fullkommligt med dig. Jag har väldigt svårt att förstå att det går att dupera folk så till den milda grad att dessa människor fick komma till makten. Men det är väl alla politikers styrka. Att kunna övertala alla om att just det DOM säger är det enda rätta.
Man bävar för framtiden. Hur ska det gå för alla som redan har det jobbigt?
Sex timmars arbetsdag skulle inte vara dumt för alla föräldrar.
Har själv förhandlat till mig halva fredagar så att jag slutar elva i stället för fyra varje fredag och bara det gör att man får längre helg och mer tid att vara med familjen.
Då måste jag i och för sig jobba mellan 0600 och 1600 varje dag,men det är det värt.Fast det skulle givetvis vara skönare med sex timmar varje dag.
Fortsätt skriva dina insändare.Du gör det bra.
Ha de bra
Rolle

Tomas Jonsson sa...

Anonym: He he... "härligt porrig"... Det har ingen sagt förut..

Rolle: Opinionsundersökningarna visar att många ändrat sig, men nu är det så dags. Det är märkligt att människor är så lättduperade. Men borgarna brukar vanligtvis bara få sitta en kortare period. Tyvärr hinner de göra mycket skada.