lördag 21 juni 2008

Midsommar i skärgården strör salt i gamla sår


Midsommarafton i Figeholm. Jag brukar inte vara privat på bloggen men gör ett litet undantag. Så här är några bilder från midsommarfirandet nere vid sjöboden i Bodviken. Patrik, Furan, Sve, Ea, Fredde, Nettan, Olle, Birgit, Monica, Anders och sambos och barn.

Vanligtvis brukar vi dansa först, men det kom några regnskurar som vi väntade ut och sen var vi hungriga. Midsommarstången blev inte riktigt färdig i år, kransarna saknades. Men det kan ju alltid intressera FRA i såna här tiden. Dans kring ett kors måste påminna om kristna fundamentalister...


Skärgården utanför Figeholm. Senare på kvällen åkte vi ut till Lökö där några av våra ungdomar firade midsommar med kompisar. Men det var lugnt där ute. Stämningsbild från berget på Lökö mot väster. För övrigt förlovade sig mina föräldrar just på Lökö, midsommaraftonen 1968, för jämnt fyrtio år sedan.

På väg hem genom skärgården så funderade jag på varför jag har lämnat Figeholm. Kände det gamla suget från havet och vemodet knöt ett tag runt halsen. För att strö extra salt i såret så drog vi ett varv runt Seglarholmen på vägen hem. Där var det dans. Men dansen slutade vid ettiden då folket gick och la sig. Nyström dök upp och vi höll stämningen uppe fram till tretiden.

Följ med på en tur i figeholmsskärgården: Klicka här.

Alla bilderna tagna med mobilen; Sony Ericsson K810i. Bilderna är klickbara.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Ååå, mer av sånt ..-)

Underbara stämingsfyllda bilder!
Härlig text.

Jag blev så glad av detta!

Tomas Jonsson sa...

Tack Bettan. Skärgården inspirerar min lyriska ådra. Kanske plockar fram nåt ur byrålådan...