fredag 28 november 2008

Hämnden är alltid ljuv


Häromveckan gick styrelsen för Kalmar Konstmuseum in och körde över museichefen och intendenten som planerade en retrospektiv utställning om Lars Vilks.

Ingen Lars Vilks-utställning sa styrelsen med Kalmar läns landshövding och smakpolis Sven Lindgren i spetsen. Det skapade debatt lokalt.

Särskilt irriterande var nog att landshövdingen menade att Vilks konst inte var tillräckligt bra för Kalmar konstmuseum.
Min inställning är att chefen ska fockas om inte styrelsen är nöjd med de utställningar som planeras och genomförs. Den konstnärliga ledaren ska driva verksamheten inte styrelsen.
Henrik Teleman, Virserums Konsthall
Det roliga nu är att Lars Vilks hämnas på sitt eget sätt med en film med en brölande landshövding ackompanjerad av marschmusik som för tankarna till kängor och auktoritära styren.

Nu skrattar hela Kalmar län i mjugg över landshövdingen som schavotteras elakt. Hämnden är alltid ljuv!

- - - - -
För övrigt funderar Alf Norberg över om inte om varit. Lasse noterar att vi ska vara snälla mot byggjobbare. Och Björnbrum visar att han har en äldre stake än Nicke.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kanske skulle bli landshövding? Det verkar onekligen trivsamt att bli utnämnd av regeringen för att vaka över ett (feodal)län, bo på slott och syssla med att bestämma vilka smakriktningar som skall tillåtas i residensstadens kulturlokaler.

Tomas Jonsson sa...

Onekligen en god idé!