måndag 16 februari 2009

Gissa vilket arbetarparti som röstade...

Nej till allmän rösträtt.

Nej till kvinnlig rösträtt.

Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

Nej till folkskolereform.

Nej till sjukkassa.

Nej till a–kassa.

Nej till två veckors semester.

Nej till tre veckors semester.

Nej till fyra veckors semester.

Nej till fem veckors semester.
Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.

Nej till allmänna barnbidrag.

Nej till fri sjukvård.

Nej till fri abort.

Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU.

Källa: Motvallsbloggen, som citerar Maktskifte 2010. Där finns hela listan som även inkluderar moderaternas stöd till Sydafrikas apartheidregim och stöd för USA:s folkrättsvidriga krig i Irak som ursäktades med massförstörelsevapen.

Fri rösträtt för alla brukar vara grunden i en demokrati. Dödsstraff brukar ses som ett brott mot folkrätten. Utbildning för alla är ytterligare en grundpelare i demokratiska samhällen. Hur är det egentligen med moderaterna och demokratin...?

- - - - -
Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Fast Thomas,
ska vi var ärliga så tror jag inte vi kan hävda att dagens moderater vill avskaffa skolan helt. De vill numer bara ha sämre skola för de fattiga och de vanliga oxarna och goda skolor för de rikas barn.

Rösträtten vill de nog heller inte avskaffa, i varje fall inte direkt, sedan de ekonomiska eliterna har kommit på hur man ska "leda massorna" dit man vill, med hjälp av effektiv propaganda och språkliga finter.

Schlingeman, exempelvis, är ju i god färd med att lära ut hur nya ord ska ersätta gamla, så att folks tankar leds i den riktning moderaterna önskar.

Tomas Jonsson sa...

Kerstin: Och när det gäller rösträtten så har ju den i stora stycken spelat ut sin roll. Utförsäljningar, avregleringar och EU-medlemskapet har bidragit till att riksdagens makt inte längre utnyttjas. I stället är det aktieägarna på bolagsstämmorna som har rösträtten. Och den som äger mest har flest röster där.

Kerstin sa...

Just, "taking the risk out of democracy", kallade Alex Carey detta.