fredag 1 maj 2009

LO, V och S tillsammans Första maj i Oskarshamn


I Oskarshamn tågade vänsterpartiet och socialdemokraterna för första gången tillsammans i fackets tåg. Det tror jag är en bra lösning för att behålla de lokala tågen, utan att de blir patetiskt små. I svart skymtar Oskarshamns kommunalråd Peter Wretlund.


Pappers förbundsordförande Jan-Henrik Sandberg var huvudtalare i stadsparken. Han tog avstånd från de lönesänkningar som några andra förbund gått med på. Det är helt fel väg, menade han. Han också pekade på att fackförbunden nu har stinna strejkkassor som skulle klara av en generalstrejk om arbetsgivarna blir bråkiga.

Eftersom han var i Oskarshamn så passade han på att profilera sig som stark kärnkraftsanhängare. Han ställde sig i talet positiv till utbyggnad av kärnkraften och menade att vi måste glömma resultatet från folkomröstningen.

Mot slutet talade han exalterat om att det är helt fel väg att kritisera Wanja Lundby-Wedin och Mona Sahlin och kräva deras avgång av olika anledningar. Udden måste riktas mot Fredrik Reinfeldt och inte mot våra egna. En tydlig känga mot Dennis Bäckman, klubbordförande för pappers på ABB Figeholm, som startat ett uppror. SvD, DN, SR Kalmar.


Dennis Bäckman fanns på plats och såg ut att trivas i solgasset. Han har fått bra publicitet för sitt upprop och journalisterna flockades runt honom och förbundsordförande Sandberg efter talen.

- - - - -
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: