måndag 11 maj 2009

Strömsrum, måndag


Just nu rivs en av ladugårdarna på Strömsrum. När ungdjuren tas in till hösten så blir det i ett nybyggt och kravgodkänt djurstall.

Den här ladugården byggdes i början på 1920-talet efter en storbrand som höll på att ödelägga hela Strömsrum. Huvudbyggnaden och en flygelbyggnad var det enda man lyckades rädda vid branden.


Fonden blir annorlunda när man kommer nerifrån allén upp mot ladugårdsplanen.


Den här bilden tog jag med mobilen i lördags, precis innan löven slog ut och gömde huvudbyggnaden. Notera skillnaden i färg på bara några dagar. Uppe till vänster syns ladugården som nu rivs. (Alla bilderna blir större om du klickar på dem.)

- - - - -
Läs mer om Strömsrum och se gamla bilder: 1, 2, 3, 4, 5

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

Jonny sa...

Alltid roligt att se bilder från Strömsrum. Vi brukar köra den vägen på hemväg från Kalmar. Min fru älskar det romantiska landskapet och min historiska hjärna går på högvarv. En kväll såg vi dessutom fladdermöss i mängder borta vid bron, men de är väl omöjliga att fota kan jag tro.

Anonym sa...

Synd på så stor och så fin ladugård. Men men, landsbygden dräller av sådana. Det viktigaste är att det nya bygget ser bra ut.

Tomas Jonsson sa...

Tror inte att den rivna ladugården är nåt att sörja, mer än estetiskt. Det är tomt idag. Virket lär ha varit dåligt i den efter vad jag hörde. Dessutom var det ribbgolv i den. Ett modernt stall är en positiv investering både för djuren och för dem som arbetar där.